Viser og jazz i høst

Tradisjonen tro så starter Jazzklubben opp med konserter når høstmørke kvelder får folk til å trekke innendørs. Det hele starter med nordnorsk visekunst, med et par kjente artister.

Nordnorsk visesang er første post i Jazzklubbens høtsprogram, med Fredrik Olsen og Terje Berg (foto: innsendt).

Torsdag 5. september setter Sortland jazz- og viseklubb tonen for høstprogrammet sitt med to av Nord-Norges fineste visesangere, Fredrik William Olsen og Terje Berg.

Fredrik William Olsen kjenner en kanskje best som gitarist og vokalist i Kråkesølv. Terje Berg regnes gjerne som visesangernes egen favoritt-visesanger i det blomstrende popmiljøet i Bodø. Begge musikerne gleder seg og sier at «Vesterålen er inspirasjon. -Vi gleder oss til å møte rause folk i et dramatisk landskap, sier de to.

Dette er første konsert i Sortland jazz- og viseklubb i høst og programmet fortsetter utover høsten. Først ut er selvfølgelig Sortland jazzfestival i slutten av måneden, men man har konserter hele høsten.

Det blir både jazzkonsert med Fliflet-Hamre på Kvitbrygga, barnekonsert med Runa Bergsmo og hennes forestilling «Du store mamelukk», storbandkonserter i både latinlandskap, samt en stor forestilling i samarbeid med Zøllners eftf., i tillegg til den tradisjonelle Romjulsjazzen.

-Vi er veldig fornøyde med programmet nå i høst og tror vi har noe å by på for absolutt alle, sier leder i Sortland jazz- og viseklubb, Heidi Høwe.

Fredrik William Olsen har i tillegg til fem plater med det folkekjære indiebandet Kråkesølv har han gitt ut tre soloplater. I soloprosjektet undersøker Olsen en nærere og mer konkret side av sin låtskriverkunst. Tekstene tar for seg dypt menneskelige tema, og blir bært fram av sofistikerte fingerspill på kassegitar. Klangbildet sender tankene i retning av klassiske singer/songwritere som Beck og Nick Drake.

Etter en rekke utgivelser, gav Terje Berg ut plata ”Søster og Bror” til gode kritikker i 2010. De siste årene har Berg også vært aktiv som billedkunstner, gitt ut tegneserien «Ka sku æ gjort uten dæ» og produsert den årlige Bodøkalenderen. «På en liten plass» er Terje Bergs tredje soloplate. Tekster på nordnorsk bæres frem av klare melodier i et akustisk folk-landskap. Betraktninger, undring, gleder, skuffelser og humor er stikkord.

På denne konserten får du oppleve artistene sammen på scenen der de preger hverandres låter med med nyskrevne, unike gitar-arrangement og vokalharmonier.

Olsen og Berg spiller også i Bø og på Havsula Cafe på Melbu og Storhavet kafé i Bø som del av turneen før de fortsetter til Lofoten.