Rømmer fra AP

Unge voksne i Nordland ser ut til å flykte fra Arbeiderpartiet ifølge en fersk meningsmåling. Vinneren er Senterpartiet, som får tommel opp fra hver fjerde velger i fylket nå.

Like før forrige fylkestingsvalg i Nordland var det hele 37,5 prosent av de spurte mellom 30 og 44 år som ville stemme Ap. I den ferske målingen er det nå bare 11,2 prosent som holder fast ved dette.

Senterpartiet har styrket seg voldsomt i alle aldersgrupper. Hver fjerde av de spurte sier at de vil stemme Sp, skriver Avisa Nordland.

– AP er et veldig dårlig opposisjonsparti, sier partiets fylkesrådsleder Tomas Norvoll, som mener partiet ikke har klart å stå fram som et alternativ til regjeringens politikk.

InFact gjorde målingen 30. august og 1.013 innbyggere over 18 år i Nordland er intervjuet.

Om man ser på alle aldersgrupper samlet, som kan avgi stemme ved valget nå, så er det 20,8 som vil stemme på AP. Høyre får 16% av stemmene og FrP omkring 10%.

Den store vinneren er altså SP, som kanskje får mer enn 25% av stemmene til velgerne i Nordland fylke. Dette sammenfaller også med tidligere målinger og flere lokale kommunegalluper.

Det som skiller Nordland fra Oslo og Bergen, er at verken Miljøpartiet MDG eller Nei til Bompenger får særlig stor støtte. Nordlendingene ser ut til å fokusere på å sende et kraftig signal sørover, der man tar avstand fra sentralisering og overstyring fra Oslo.