Ville sjekke forklaring

Politiet forsøkte tirsdag å sjekke ut tiltaltes forklaring i «Truls-saken», ved å gjennomføre en rekonstruksjon av hendelsene som gav det fatale utfallet. Saken er fortsatt under etterforskning.

Området som tirsdag var i fokus ligger mellom Børøya og Tindsøya, altså midt i bildet her. Det er i dette området man tror Truls Henrik Johansen forsvant i havet (arkivfoto).

Saken dette gjelder er fortsatt under etterforskning og politiet sier man jobber både taktisk og teknisk med å avklare nøyaktig hva som skjedde. Det er i denne forbindelse man ønsket å gjennomføre en rekonstruksjon, og den tiltalte i saken var tirsdag med politiet ut på sjøen.

Etterforskningsgruppen fra Sortland og ansatte fra Kripos deltok, og det var «RS Knut Hoem» som ble brukt som base under arbeidet. – Det var en rekonstruksjon basert på forklaringa fra den ene av de siktede i saken. Rekonstruksjonen er et ledd i etterforskinga som har pågått hele tida, og pågår fremdeles, sier innsatsleder Jørn Karlsen til nettavisen VOL.

Etterforskerne hadde med seg to mindre båter på størrelse med de to båtene som ble brukt av Truls og hans kompanjonger på skjebnesvangre natten i juni.

– Den tekniske og taktiske etterforskningen har gått sin gang helt siden saken startet og vi har ikke gitt opp håpet om å finne ut hva som egentlig skjedde, sier Karlsen i en kommentar til Bladet Vesterålen.

Redningsskøyta Knut Hoem var altså base for politiet denne gang og «Ais-sporet» viser at båten gikk flere ganger mellom Børøya og Tindsøya. Man konsentrerte seg mest om Børøya og det er også her at det tidligere har vært antatt at den savnede kan være.

Den siktede i saken har sittet mange uker i varetekt, men det er tatt ut siktelse mot alle de tre personene som var sammen med Truls Johansen den natta han forsvant. To ble løslatt fra varetekt etter kort tid, mens den tredje nylig slapp ut. Alle er fortsatt formelt sett siktet, med litt ulik begrunnelse.

At den «hovedmistenkte» denne gangen deltok i rekonstruksjonen, kommer av at han var i samme båt som Truls Johansen. Han burde derfor kunne gi politiet de mest nøyaktige opplysningene om hva som skjedde med den savnede.