Ubetalt bilavgift for 6 millioner

korteresagt

Vesterålens mange bilister er flinke til å betale årsavgiften, men det gjenstår fortsatt 6,2 millioner som nå blir purret. Det betyr 250 kr i purregebyr for hvert kjøretøy i tillegg til selve avgiften. Fristen for betaling av årsavgiften var 21. mars og da skulle det vært innbetalt totalt 63,4 millioner fra Vesterålen. Dette gjelder både personbiler, mopeder, traktorer og andre kjøretøy. Om vi ser bare på Sortland så skulle 7.561 kjøretøy betale til sammen 21.158.415 kroner. Da fristen gikk ut var det 740 som ikke hadde betalt og utestående beløp var vel 2 millioner. Naboene hadde også en del restanser, der 374 i Andøy hadde glemt avgiften, 202 i Bø, 580 i Hadsel og 421 i Øksnes. Samlet for Vesterålen var det altså avglemte regninger for 6,2 millioner. Det var ca 10%, altså hver tiende bilist, som ikke hadde betalt ved forfall.

Det er Broom og Lofotposten som nå har summert tallene. Neste frist for betaling er 4.mai og om avgiften da ikke er betalt, så blir det begjært avskilting. Ser vi på hele landet så er det 322.000 avgifter som ikke er betalt i rett tid. Om vi lokalt tar med Lofoten også så er det restanse her i øyriket vårt – Lofoten og Vesterålen – med over 10 millioner. Tidligere var det Tollvesenet som sendte ut årsavgiften, men nå er det Skatteetaten som tar inn disse pengene for statskassen.

Personbilsatsen for 2016 er 3.135 kroner og 3.655 kroner for dieselbiler uten partikkelfilter. For motorsykler er årsavgiften 1.920 kroner. De som har elbil, veteranbil, moped, traktor eller taxi slipper adskillig rimeligere unna. Her er beløpet bare 445 kroner. De som nå får purring har enten ikke betalt, eller de har betalt årsavgiften for sent. For sistnevnte er det ingen nåde og de må betale tilleggsavgift uansett.