Finn fram sykkelen alle sammen

I morgen den 19. april starter Sykle-til-jobben-aksjonen og det kan være startskuddet for alle, også i Vesterålen, til å finne fram sykkelen. For de sprekeste er også 10-på-topp en mulighet for trim denne sommeren.

syklene

-Finn fram sykkelen, oppfordrer Katja Larsen, Kjell-Einar Johansen, Kirsten Lehne Pedersen og Beathe Andersen (foto: Andøy kommune).

Kampanjene Sykle-til-jobben og Ti-på-topp skjer over hele landet, og allerede er det mer enn 20.000 som har meldt seg på sykkeltrimmen. -Veldig lett tilgjengelige, velrennomerte og artige kampanjer begge to, sier folkehelsekoordinator Katja Larsen og fysioterapeut Beathe Andersen i Andøy kommune.   Fysisk aktivitet er forebyggende, helsefremmende og gir godt humør. Og i tillegg er det fine premier å vinne for de som deltar. Rådmann i Andøy, Kirsten Lehne Pedersen, og personalsjef Kjell-Einar Johansen håper også at både arbeidstakerne og folk ellers slutter opp om disse tiltakene.

Sykle til jobben er for alle som ønske å delta, ikke bare kommunalt ansatte. Det er mulig for alle innbyggere å være med på begge kampanjene, men i Ti på topp trekkes ekstra premier blant deltagere som er ansatt i Andøy kommune. Ellers i Vesterålen kan det være andre lokkemidler, så sjekk med din arbeidsgiver. Nordland fylkeskommune sponser i år deltakeravgiften i sykle til jobben kampanjen for alle i Nordland. All aktivitet teller, om du velger å sykle, gå, trene yoga eller styrke. Alle deltakerne er med i trekningen om fine premier. Den største premien er imidlertid den premien du gir deg selv i form av helsebringende mosjon.

Få med deg arbeidskolleger, venner, familie, lag og foreninger og delta i denne veletablerte kampanjen! Du kan delta alene eller melde på lag. Arbeidsplasser og avdelinger kan for eksempel konkurrere innbyrdes eller mot hverandre. Kampanjen Ti-på-topp starter fra 1. mai og Andøy kommune har valgt å sette opp en premie til en av sine egne ansatte som deltar på dette. -Alle avdelinger oppfordres til å gå felles turer og få med seg flest mulig ut på tur! Deltakelse i ti på topp passer for alle i alle aldre, fremmer god helse og et godt arbeidsmiljø, samtidig som man får vært ute i fantastisk natur!

Dette gjelder ikke bare i Andøy, men hele Vesterålen. Om man er i jobb eller ikke, om man vil gå alene eller sammen med en gruppe. Uansett kan man melde seg på begge aksjonene via nettsidene til disse. Mye info ligger også på Facebook, både til bedriftshelsetjenesten, turlagene og større bedrifter. God tur!