Trussel mot skole

Onsdag fikk politiet melding om en post på «Snapchat» der det fremkom en trussel mot Myre barne- og ungdomsskole. Man anser den ikke reell, men etterforsker saken likevel.

Meldinger på «snap» mot skoler blir alltid etterforsket (illustrasjonsfoto).

Politiet fikk onsdag 19. april informasjon fra Myre barne- og ungdomsskoleskole, om at de var blitt kjent med at det skal ha blitt observert en trussel mot skolen på Snapchat.

Snapchat er en meldingsstjeneste hvor «en snap» kan vare opptil ti sekunder eller uten tidsbegrensning.

Etter at tiden har gått ut, eller mottakeren har lukket snappen, vil bildet eller videoen bli slettet fra mottakerens enhet og selskapets servere.

Politiet har gjort undersøkelser for å avdekke hvorvidt det er reelle trusler, men har så langt ikke avdekket noe som bygger opp under at trusselen er reel.

Politiet ønsker likevel å få gjort ytterligere undersøkelser og avklaringer knyttet til trusselmeldingen, sier operasjonsleder Remi Johansen i en pressemelding.

Han ber derfor om at dersom noen har sett en trussel mot Myre skole den siste uken, så ta kontakt med politiets operasjonssentral på tlf 02800.

Politiet ønsker av hensyn til de pågående undersøkelsene ikke å gå nærmere inn på innholdet i den observerte trusselmeldingen.

– Vi har hatt et godt samarbeid med kommunen og skolen, påpeker Remi Johansen.