Topp innsats for topptur-skilt

En gruppe frivillige entusiaster har de siste dagene montert skilt på toppen av Kvanntotinden i Bø. Denne toppen inngår nå i programmet til TellTur, som er organisert under Vesterålen friluftsråd.

Kvanntotindenskilt

Per Steiro (66) fra Sortland bar opp boremaskin – 607 meter over havet – og monterte festet for skiltet den 19.mai. Neste dag kom andre opp med stanga, turbokkassen og skiltet (foto utlånt fra Per Steiro og Anne Sofie Sigmundsdatter). Utsikten fra Kvanntotinden er fantastisk, ut mot Øksnes vestbygd.

Kvanntotinden ligger nordvest i Bø og man bruker til Utskor som utgangspunkt for å gå opp på dette fjellet. Spikartinden er to meter lavere og det er mulig å bestige begge toppene i samme tur. Nå skal det være merket sti mot toppen, etter at entusiastene har jobbet med med kvisting og merking av løypa. På toppen kan man altså skrive navn og hilsen i turboka, og nyte utsikten ut mot storhavet og Øksnes vestbygd. Fra denne toppen ser man blant annet de gamle fiskeværene Tinden og Skipnes.

Det var Per Steiro fra Sortland som var på toppen 19.mai. Han hadde medbragt boremaskin og laget hull i fjellet for bolter. Dermed kunne det monteres feste for skiltet på toppen av Kvanntotinden. Dagen etter ble stang, kasse og skilt båret opp og montert av en en gruppe som bestod av Anne Røstberg, Anlaug Pedersen, Anne Sofie Sigmundsdatter, Jenny-Ann Andersen og Torbjørn Wangen.

Kvanntoskilt

Her har Anne Sofie Sigmundsdatter tatt selfie på toppen av Kvanntotinden etter at skiltet er kommet på plass.

Bø kommune har valgt ut 10 topper tidligere for de som liker toppturer, men alle disse er lavere enn Kvanntotinden. Vesterålen friluftsråd har satt opp hele 129 turmål i Vesterålen og Lødingen. Disse turmålene kan registreres digitalt. TellTur er friluftsrådenes elektroniske system for turregistering (postkassetrim). Her kan du finne turmål og registrere resultatene dine. Konkurrere med deg selv eller med andre turgåere om å nå flere mål. På turmålet vil du finne en kode som du enten kan sende inn på sms eller du kan gå inn på nettsiden og registrere kodene på nett. For å få årets premier, må du lese nærmere bestemmelser for de ulike konkurransene på sidene til friluftsrådene og deres kommuner.