Spa og flere senger

Kapasiteten på overnatting i Nyksund er for liten. Holmvik Brygge AS har nå fått en søsterbedrift i nabohuset, som skal tilby overnatting, turer og spa. Dette vil gi bedre tilbud for turister.

Huset på toppen av Ungsmaløya i Nyksund er nå under oppussing. Her skal det bli spa både inne og ute, pluss nye senger for overnatting. Det blir et nytt tilbud for turister og lokalbefolkning, i kombinasjon med tilbudene hos Holmvik Brygge (bak den grønne brygga).

Erika Rozsova og Ssemjon Gerlitz har etablert firmaet Nyksund Spa & Hiking Club AS. Bedriften har flyttet inn i huset som tidligere var eid av Kari Kvaal, på toppen av Ungsmaløya, altså den ytre halvdelen av Nyksund. Dette var en gang et virkelig staselig hus, men har stått litt til forfall de senere år. Nå er huset altså kjøpt av Erika og Ssemjon for 1,2 millioner og de er i full gang med oppussing. Her skal deres nyetablerte bedrift, Spa & Hiking Club, drive et tilbud for turister.

Etter at huset er restaurert skal det inneholde 5 soverom med eget bad og badekar, som kan leies ut individuelt til gjester eller samlet til en hel gruppe. Dette er et produkt som er mangelvare i Nyksund og kan tiltrekke et nye kundegrupper, mener de to initiativtakerne. I første etasje skal det også bygges et «relax-område» med infrarød badstue.

I kjelleren blir det bygget et større spa-areal med flere badstuer, boblebad og relaxavdeling. I hagen på samme tomt skal det bli utebad, badstue og relaxing i den storslåtte naturen. Kjelleren og uteareal skal være en egen enhet der kunder kan kjøpe seg billett, uansett om de er gjester på huset eller ikke. Med dette kan man tilby et tilleggsaktivitet til turister og lokalbefolkning som vil gjøre Nyksund mer attraktivt samlet sett.

Prosjektet har en kostnadsramme på 2.318.000 kroner. Nyksund Spa & Hiking Club AS søker nå Øksnes kommune om et tilskudd på 40.000 kroner til markedsføring via messer og workshop. Egentlig har de et kapitalbehov på 318.000 kroner, men søker altså om et mindre beløp fra kommunen. De har 750.000,- i egenkapital, vil jobbe for 300.000 kr og låner 950.000 kr i bank.

-Vi har følgt utviklingen i Nyksund og resten av Vesterålen veldig nøye og jobber også aktiv i vår region for å øke turismen. Vi kjenner derfor markedet og har stor tror på vårt produkt. Vi håper også at Øksnes kommune vil se verdien i vårt nye aktivitetstilbud i Nyksund, skriver Ssemjon Gerlitz i sin søknad til Øksnes kommune.

Siden eierne vil gjøre mye av oppussingen selv, så trenger man litt tid på dette. Det blir dermed neppe noe tilbud om spa i Nyksund denne sommeren, men man kommer tilbake med fullt tilbud i 2018. Da skal både rommene for overnatting og hele spa-tilbudet være på plass.

Nyksund Spa & Hiking Club AS ble nylig stiftet med 30.000 kr i aksjekapital. Erika Rozsova har to tredeler av aksjene. Ifølge stiftelsespapirene skal firmaet drive utleie av ferieleiligheter og -rom, spa og helsevelvære, guideservice i forbindelse med naturopplevelser, samt andre tjenester knyttet til turisme. Erika er egentlig fra Bratislava i Slovakia, men bor nå fast i Nyksund. Ssemjon er fra byen Hilden i Tyskland, men har bodd mange år fast i Nyksund.

Holmvik Brygge og Discover Vesterålen AS ble startet i 2009. Aksjonærene her er Ssemjon Gerlitz og Jasmin Roscher. Dette selskapet hadde 1,7 millioner i omsetning i 2015. Selskapet er gjeldfritt og har hatt god kontroll på økonomien helt siden starten.