Sortlandshallen er klar til bruk

Mandag gjenåpnes Sortlandshallen. Alt skal være som før, bortsett fra badstuene. Kakerlakkene som gjorde at hallen måtte stenge, var mest konsentrert ved badstuene, og derfor ble også veggene innvendig revet her.

Sortlandshall

Alle småkryp skal nå være fjernet fra Sortlandshallen og man åpner anlegget igjen fra mandag 2.mai.

-Selve bygget har tålt den oppvarmingen som ble gjort, for å ta knekken på kakerlakkene. Vi er imidlertid litt spent på elektroniske komponenter, som vi ikke kunne flytte ut. Alderen på utstyret i hallen varierer mye, så det er da naturlig at noe må skiftes ut etterhvert. Det skal imidlertid nå være trygt og greit å bruke både bassenget og hallen, sier fagleder Torgeir Tobiassen i Sortland kommune til Vesterålnytt.

Skadedyrfirmaet Pelagus tok jobben med å gå igjennom hele Sortlandshallen og varme den opp til 60 grader. Man har sjekket hele bygget, og fant da både kakerlakker, andre insekter og noen få mus. -I et så stort bygg som har vært svært mye brukt i flere tiår, er det ikke helt unaturlig at man kan gjøre slike funn. Mus tilhører faunaen vår her i nord, mens kakerlakker jo er langt mer uvanlig. Nå har vi imidlertid tatt en full gjennomgang og dermed bør alt være på stell igjen. Kostnadene for dette vet vi ikke ennå, men det er ingen stor sak. Badstuene må bygges opp igjen, men det kan trolig våre egne ansatte ta, sier Tobiassen.

Helsesjef Sture Jakobsen har sendt ut en pressemelding der han påpeker at man vil følge nøye med fremover. Det er satt ut feller enkelte steder for å sjekke om det er noen kakerlakker som har overlevd varmebehandlingen. Brukere av Sortlandshallen må også godta litt nye rutiner, der man kun kan innta mat i arealet som er avsatt til kafe, ved hovedinngangen. Renholdet i hallen har vært bra, men det er gitt beskjed om at det likevel skal forbedres. Kakerlakker kan trives om man finner skjulesteder, varme, fuktighet og mat. Andre haller i Vesterålen er nå varsel av Sortland kommune, slik at man også der kan være obs på dette problemet.