Selger bussterminal

Sortland bussterminal blir nå lagt ut til salgs og prislappen blir trolig 87 millioner kroner. Eieren er Ole Lund Riber, som tidligere var direktør i konsernet Nordtrafikk.

Bussterminalen på Sortland omfatter to store bygg, men også en stor tomt som bruks til parkering ( arkivfoto).

Megleren Tiger Eiendomskompetanse i Tromsø har fått oppdraget med å selge bussterminalen, ifølge Bladet Vesterålen. Prospektet for dette er snart klar.

Tidligere var det Vesterålen Trafikklag AS og senere Nordtrafikk-konsernet som eide og brukte bussterminalen på Sortland. Eiendommen ble senere skilt ut i eget selskap.

Langøen AS har vært eid av Riber Invest AS og her har driften av bussterminalen vært et viktig element. Eierne er Ole Lund Riber og hans barn Barbro og Håvard.

– Eiendommen har en svært attraktiv beliggenhet i Sortland sentrum og er på over 10 mål. Den består av to næringsbygg og en stor ubebygget tomt.

Eiendommen inneholder både forretning, kontorer og fire helt nybygde toppleiligheter, opplyser megler Trond Hammer til Bladet Vesterålen.

Dagens leietakere er blant andre Accountor, Nordland Fylkeskommune, Polarkraft, Calanus Helse, Busskiosken og Asplan Viak.

 Tomten er på ca 10 mål der 8.500 kvadratmeter trolig kan utvikles med bebyggelse i 4-5 etasjer. Dagens regulering har tillatt forretning, kontor og bolig i området.

Fjerde etasje av bussterminalen er de senere år blitt innredet til leiligheter.

Eiendommen ligger midt i Sortland by og har store muligheter for videre utvikling. Dette vil imidlertid kreve store investeringer og en viss risiko.

Antall kjøpere er nok begrenset, men det vil trolig være aktuelt både for lokale investorer og utenbys utviklere av eiendom.