Felles bilskaderep

Bilskadesentret Sortland AS og Autoskade Vesterålen AS slår seg sammen og blir til Bilskade Vesterålen AS. Fusjoneringen vil skje i løpet av høsten 2021.

Den felles bedriften blir i lokalene på Ånstadsjøen. Her får man et tilpasset areal på 1.500 kvadratmeter, i bygget som tidligere var leid av Europris Sortland.

Bedriften regner med å få en årsomsetning på 28 millioner. Autoskade Vesterålen AS har alene i dag ca 15 millioner i omsetning.

Den fusjonerte bedriften, Bilskade Vesterålen AS, vil trolig ha 18 medarbeidere, der Raymond Hansen vil være daglig leder, slik han nå er i Bilskadesenteret.

Arvid Nyborg er daglig leder i Biltrend AS og Autoskade Vesterålen AS. Han opplyser til Bladet Vesterålen at noe av bakgrunnen for fusjonen er inntoget av elektriske biler.

– Bilparken i Vesterålen er teknisk avansert og fullpakket med infotainment. Økt salg av fullelektriske biler gjør utbedring av skader mer krevende, sier Nyborg.

Dette stiller krav til ny kompetanse, tilgang til spesialutstyr hvor merkefabrikkene krever flere autorisasjoner for å opprettholde ønsket kvalitet.