Tragikomisk tv-show

Programmet «Nytt-på-nytt» i NRK fredag gav et par nye klassiskere i ufrivillig komedie. «Hvem skal skrelle fisken» og «jeg søkte sommerjobb for skreifisket» var to av utsagnene.

Pernille Sørensen kom med fredagens innertier i NRKs «Nytt-på-nytt» om å «skrelle en torsk» (foto: skjermklipp NRK).

Direktøren i Sjømat Norge krever en offisiell beklagelse fra NRK og reagerer kraftig på spøkene i fredagens Nytt På Nytt, skriver avisen Nordlys.

– Jeg burde sikkert ikke latt meg provosere, men når jeg jobber med dette hver dag, og ser hvordan feilinformasjon har ført til at mange utenlandske ansatte blir mobbet, så blir jeg forbannet, sier Geir Ove Ystmark til avisen.

En stor del av programmet ble vinklet inn mot at arbeidere fra Litauen kommer til Norge under vinterfisket, fordi nordmenn er late og ikke vil jobbe. Dessuten tar de med seg smitte av korona.

Programmet inneholdt imidlertid også et par ufrivillig meget morsomme kommentarer fra deltakerne. Pernille Sørensen kom med det beste «gullkornet»:

-Vi andre i landet er ikke så interessert i importert mutert virus, og sitte inne, bare fordi dere er litt sånn fisefine på hvem som skal skrelle fisken deres.

Jeg gidder ikke det, sa komiker Pernille Sørensen – til spontan latter i studio.

-Der har du problemet, skjøt Bård Tufte Johansen inn. -Det er lett jobb. Vi kan skrelle, vi også, fleipet Johansen.

Johan Golden kom deretter med en ny klassiker, kanskje slik man ser sesongfiskeriene i nord fra en fortauskafe på Aker brygge i Oslo.

Latteren satt løst i studio da Johan Golden ville ta sommerjobb under skreifisket i nord (foto: skjermklipp NRK).

Han kunne godt tenke seg å jobbe i skreisesongen:

-Jeg har søkt. Da jeg var 22-23 søkte jeg og tenkte jeg det var en perfekt sommerjobb. Det var ikke snakk om, sa Johan Golden.

Da måtte Lise Finckenhagen skyte inn: -Du kan ikke sløye skrei om sommeren!

Bård Tufte Johansen fulgte opp med kommentar om at han i yngre dager hadde «sendt melding til samene». -Jeg kan komme og skrelle reinsdyr, men jeg fikk ikke svar.

Vil du selv se innslaget kan du finne det via denne linken: Nytt-på-nytt.