Nytt tilbud med sushi

-Det blir mye mer enn bare sushi i vår nye restaurant på Sortland. En stor grillovn vil gi flotte retter som grillet tørrfisk og hval, pluss burgere, sier Tore Willassen hos Grillo AS.

Tore Willassen driver Grillo Catering AS og «Sushispesialisten», men går på med friskt mot for en ny restaurant i Sortland sentrum (foto: Grillo/montasje).

-Vår produksjon av sushi har etterhvert fått et stort marked. Vi leverer til lokale butikker over hele Vesterålen, men sender også med Hurtigruten til blant annet Finnsnes og Tromsø. Det er hyggelig at folk verdsetter dette produktet, som tidligere kanskje var litt eksotisk, sier Tore Willassen ved Grillo Catering til Vesterålnytt. Driften hos dette firmaet vil fortsette som før med base i Sigerfjord, selv om det nå blir en søsterbedrift i Sortland sentrum.

-Det er riktig at vi skal delta i etableringen av et nytt selskap, sammen med eierne av det nye utestedet Petroleum Bar. Vi skal da stå for matserveringen i lokalet og vil nok få omkring 30 sitteplasser. Dette blir ikke en ren sushi-restaurant, selv om dette nok vil utgjøre halvparten av tilbudet.

Vi setter inn en stor grillovn, der vi kan tilberede mange varmretter. Noen spesialiteter ut fra lokale råvarer blir det nok, som grillet tørrfisk og grillet hval. Likevel kan vi berolige de som ønsker mer tradisjonelle retter, som burgere, at dette skal også være en del av menyen, sier Tore Willassen.

Det nye spisestedet vil altså bli en del av Petroleum bar, som skal åpne i august. Det foregår en stor innvendig ombygging og oppussing av lokalet, etter at Stasjonen bar stengte dørene før jul. I den tidligere Esso-stasjonen blir det nå altså både musikk, drikkevarer og mat, kanskje helst rettet inn mot et voksent publikum.

-Fra vårt nye kjøkken her vil det også bli mulighet for «take-away». De som ønsker å hente lunsjen sin her og spise et annet sted, skal selvsagt kunne gjøre det, sier Willassen.

Petroleum Eiendom AS er stiftet av Jørgen Sollie, Rudi Hansen og Glen Sundberg Pedersen med aksjekapital på 400.000 kroner. Et eget selskap som stå for selve driften av baren og et annet for den nye restauranten. Grillo Catering AS vil trolig gå inn som hovedeier i restauranten. -Vi må nok ansette 2-3 kokker pluss annet personale, men vi er ikke helt sikre på hvor mange arbeidsplasser det blir i dette, sier Tore Willassen.

Nyheten om sushi-restaurant på Sortland har allerede vært omtalt i sosiale medier og det har vært entydig og stor positiv respons. Dette tilbudet har man manglet på Sortland, og det blir derfor ønsket velkommen av mange.