Ny tittel for Linn Elise

Sigerfjords TV-kjendis, Linn Elise Rølvåg, ble i kveld mester for andre gang i serien «Anno» på NRK. Denne gang var det i glassmesterfaget, mens hun første gang ble mester i kokkefaget.

Linn Elise Rølvåg fra Sigerfjord i Sortland er blitt et kjent ansikt på TV, med sin deltakelse i serien «Anno» (skjermbilde fra NRK). I kveld ble hun mester for andre gang.

Mesterstykket i kveld er kanskje et av de mest krevende som har vært i serien, ettersom deltakerne her skulle skjære til glass i små stykker og sette sammen til et veggbilde. Med verktøy fra 1537 var det ikke så enkelt, viste det seg, og stadig gikk glasset i stykker. Linn Elise Rølvåg var den som ledet arbeidet og passet på at gruppen overholdt tidsfristen og at mesterstykket ble godt nok til at oldermannen godkjente det. Ettersom deltakerne klarte å gjennomføre oppgaven ble Rølvåg den eneste som får to mestertitler i årets sesong av Anno.

Da det ble kjent at Rølvåg skulle være med i Anno sa hun at hun håpet å dra nytte av sin ledererfaring fra Forsvaret. Som leder er hun da også blitt godt likt av de andre deltakerne. Hun viser gode lederevner, og har fått de andre med seg på å jobbe iherdig med glassmosaikken.

I årets Anno reiser deltakerne tilbake til en helt ny periode av norsk historie. Etter to sesonger fra opplysningstidens 1700-tall blir vi nå tatt med til slutten av middelalderen. Nord-Europa gjennomgår en religiøs omveltning, og 1537 er året Trondheim står i sentrum av et maktspill mellom konge og kirke som kommer til å endre Norge for all ettertid.

Midt i denne brytningstiden flytter de 14 Anno-deltakerne inn i bygården til Norges mektigste mann, selveste erkebiskop Olav Engelbrektsson. Gjennom ti uker skal de leve og bo som sine forfedre, lære seg nye håndverk og ta klassereisen fra fattig til rik, fra lærling til svenn og mester. De må også kjempe for sin plass gjennom utfordrende turneringer og dueller, og hver uke må den som taper, forlate Anno. Den som best mestrer tiden, vinner Anno og blir borger av byen. Mestrer de tiden, mestrer de spillet!

I kvelds episode kom oldermann for å bedømme mesterstykket. Ettersom arbeidet ble godkjent, fikk deltakerne nok en mestermiddag. Deltakerne fikk i kveld til sin store skrekk se hvordan legene behandlet folk før i tiden. Og Selda testet husbygging anno 1500-tallet. Det er fredag og igjen klart for turnering og duell. Seks deltakere blir til fem.

Etter ti uker står to finalister igjen. Med Fru Inger og borgerskapet i fremste rekke skal en ny borger kåres. Den som har tilegnet seg mest kunnskap og best mestret tiden, vinner borgerbrevet og får ta steget opp i deres rekker.