Ny sjef i Hadsel

Janne Kankaala ble i dag tilsatt som ny kommunedirektør av politikerne i Hadsel. Han etterfølger Ola Morten Teigen som satt seks år i stillingen som sjef for administrasjonen.

Janne Kankaala var teknisk sjef i Øksnes og er nå «rådmann» i Hadsel kommune.

Kommunestyret vedtok enstemmig å ansette Janne Kankaala i et ekstraordinært møte 30. november.

Kankaala er 44 år og kommer opprinnelig fra Finland. Han er i dag kommunedirektør i Kvænangen kommune i Troms og Finnmark og har tidligere vært teknisk sjef i Øksnes kommune.

– Dette er en viktig og spennende jobb i en kommune hvor vi har muligheter for videre vekst og utvikling, og jeg ønsker å bidra i dette arbeidet.

Innstillingen er jeg glad for, men ønsker ikke å si mer før etter kommunestyrets behandling, sa Janne Kankaala da tilsettingsutvalgets innstilling ble offentlig i forrige uke.

Kankaala har en variert og bred bakgrunn der han blant annet har jobbet med konsulentvirksomhet og media i Norden.

Kankaala har en akademisk bakgrunn med mastergrad i jus og mastergrad i filosofi fra Universitet i Lappland og Universitetet i Oulu. Han har også utdannelse innen bedriftsøkonomi.

Oppstartsdato vil bli klar etter nærmere avtale. Etter kommunestyrets vedtak om tilsetting gis forhandlingsutvalget fullmakt til å forhandle frem arbeidsavtale og vilkår med innstilt kandidat.

Etter seks år som kommunedirektør i Hadsel, gikk Ola Morten Teigen (43) av i sommer.

Han reiste videre til samme jobb i Heim kommune.