Ny «drapssak» avdekket

Sortland rystes av en ny «drapssak» i romjula, ettersom en kvinne i 60-årene lørdag ble funnet død. Samboeren, som er noen år yngre, ble pågrepet av politiet og er siktet for grov kroppsskade.

Politiet i Sortland har nå fått assistanse fra Bodø, ettersom man har 3 drapssaker å etterforske (arkivfoto).

Det var lørdag kveld ved 19-tiden at politiet mottok en bekymringsmelding fra et familiemedlem av kvinnen i 60-årene. De hadde da ikke fått kontakt med henne. Politiet rykket så ut for å gjøre en velferdssjekk på kvinnens bostedsadresse.

Da politiet kom til stedet ble de møtt av en mann som gav dem informasjon om at kvinnen var død. Med bakgrunn i informasjon som framkom på stedet ble mannen, som er i 50-årene, pågrepet og siktet for grov kroppsskade med døden til følge (straffeprosesslovens §274). Strafferammen etter denne paragrafen er 10 års fengsel.

Siktede og den døde kvinnen skal ha vært samboere. Begge er kjent av politiet fra før, opplyser operasjonsleder Tom Ove Hammer i en pressemelding. Den siktede mannen vil i morgen mandag bli begjært varetektsfengslet.

Politiet har iverksatt etterforskning og jobber nå med å samle spor og informasjon. Krimteknikere er sendt fra Bodø for å gjennomføre åstedsundersøkelse.

I tillegg er det gjennomført rundspørring i området for å finne ut hvorvidt noen kan ha gjort observasjoner som politiet burde kjenne til.  Den avdøde kvinnen vil bli obdusert i løpet av mandag.

Mannen som er pågrepet har fått oppnevnt forsvarsadvokat. -Jeg har snakket med min klient, og han erkjenner ikke straffskyld etter siktelsen, sier mannens forsvarer, advokat Stian Paulsen til NRK. Forsvareren bekrefter at klienten har vært til avhør hos politiet.

Operasjonsleder Hammer bekrefter overfor VOL at politiet har vært på adressen flere ganger og det er bakgrunnen for at politiet sier at både siktede og avdøde har vært kjent for dem.

Det er nå bare et par dager siden forrige sak ble avdekket på Sortland, der en ung kvinne på 19 år ble funnet død. Politiet har ikke frigitt noen konklusjon om dødsårsaken, men ifølge TV2 så skal det har vært en fest i huset der det ble inntatt narkotiske stoff. Kvinnen kan derfor ha dødd av en overdose, skriver TV2.no. Tre personer er blitt siktet for å ha unnlatt å hjelpe, men alle er løslatt og avviser straffeskyld.

Den tredje «drapssaken» skjedde i november da Stig Anders Johansen ble funnet drept utenfor et bolighus på Sortland. Her er en person varetekstfengslet, men etterforskningen fortsetter for å avklare alle forhold omkring dette. Siktede erkjenner heller ikke her straffeskyld, ifølge sin advokat.