Mer smitte i Andøy

Fredag kveld testet tre nye personer positivt for korona i Andøy. To av disse er nærkontakter til andre smittede som allerede er registrert.

Smittevernlege Hedda Mørch i Andøy (foto: Andøy kommune).

Dermed er seks personer smittet denne uken, melder kommunen. En av de smittede er fullvaksinert.

– Vi har også hatt et smittetilfelle av det vi kaller «villsmitte» denne uken. Det betyr at en person har blitt smittet i Andøy kommune uten av vi så langt har klart å finne smittekilden, sier smittevernlege Hedda Mørch.

– Det er stigende smittetall i Norge nå. Det er derfor forventet at vi vil få nye smittetilfeller også i Andøy i tiden fremover.

Det er viktig at vi alle holder oss hjemme, og tester oss, når vi har symptomer. Dette gjelder også for vaksinerte, sier smittevernlegen.

Det er de siste dagene registrert en ny korona-smittet i Øksnes. Denne kan knyttes mot det lokale utbruddet som har pågått i kommunen.

Smittede er nærkontakt til allerede smittet, og har vært i karantene, meldte Øksnes kommune torsdag.

Sist helg hadde Øksnes to positive testsvar, der en var «nyimport», mens den andre var knyttet til det kjente utbruddet lokalt.

Sortland meldte forleden at man ikke har hatt noen smittede den senere tid, selv om det er mange som har vært testet.

Til nå har 97 sortlendinger hatt korona, men det er altså ingen pågående tilfeller i kommunen.

Tilsvarende melding er kommet fra Hadsel, der man også har testet mange uten å finne koronavirus ved inngangen til september.

Det samlede bildet i Vesterålen er altså ganske oppløftende, men bare noen få enkelte tilfeller av korona spredt i regionen.