Mange ute på tur

«Sørfjorddilten» er et årlig turrenn og denne gang var det 142 personer som spente på seg skiene og gikk opp fra Godfjordbotn. Arrangøren er IL Holmgang og de er strålende fornøyd.

Ved Ingemannshytta var det mange som tok en matbilt ved grillen og bålpanna. Varm saft ble servert av arrangøren (foto: Espen Norum Næss).

Været var tålig bra lørdag, og det lokket nok mange ut på skitur fra Godfjorden til Sørfjorden. Turen gikk opp til Ingemannshytta for de minste og familiene, mens de sprekeste fortsatt opp til gammen Anfeltbu på Bogheia.

Den korteste turen er ca 10 kilometer tur-retur, og med en overkommelig stigning opp til turlagshytta. Da er man halvveis opp til Bogheia, som var målet for de mest skivante. Selve gammen var nedsnødd, men ellers var løypetrassen fint trakket av IL Holmgang.

For de som ikke føler seg kallet til fjellet og skituren, er det et alternativ å gå en liten marsj langs veien i Godfjorden. Det var en del som valgte dette også denne gang, med enten 5 eller 10 kilometer på føttene.

IL Holmgang er arrangøren som følger opp tradisjonen med turrenn og man hadde kiosk ved startpunktet (foto: Espen Norum Næss).

Denne gang hadde Holmgang fått flere sponsorer med seg. Ulrix Utleie stilte med lift, brøyter og skaphenger til kiosken. Vann og Varmeteknikk as stilte med strømaggregat og enda en skaphenger. Trebo stilte også med aggregat, mens Røde Kors hjelpekorps stilte med personell for sikkerhet.

-Makelaust, æ e imponert, skriver Morten Ellingsen på Facebook, om hjelpen Holmgang har fått fra sponsorene og alle de frivillige som bistår i arrangementet.