Ikke bare blåbær

Lørdag kan de små på Sortland bli med ut i naturen sammen med Barnas turlag, for å se etter bær, sopp og andre spiselige vekster. Og jammen blir det ikke eventyrstund i skogen også!

Bli med på spennende tur i skogen lørdag. Det blir ikke bare blåbær (foto Nøisomhed gård).

Julia Cortis er med på turen og  skal vise og fortelle om hva vi kan høste og spise fra naturen. Cortis jobber til daglig som lege på Stokmarknes sykehus, og bor på «Nøisomhed gård» sammen med mannen sin. I den lille bygda Haukenes driver de biodynamisk landbruk med villsau, kuer og høner, i tillegg til å dyrke grønnsaker og poteter. Hun er veldig glad i å gå tur både alene og sammen med barna, og har stor kunnskap om hva man kan spise i naturen.

-Sesongen har begynt og er lovende. De første kantareller og rødskrubb er allerede fortært med fløte som deilig pastasaus, forteller Julia. Og ungene storkoser seg i marka med blåfargede tunger, hender og lepper.

-Jeg gleder meg til å dele herlige opplevelser på sensommeren med flere som nyter å være ute! forteller Julia. Hun anbefaler at man tar med seg kurv eller tøypose (ikke plastpose), for plukking av sopp, i tillegg til boks eller bøtte for bær.

I løpet av turen vil også barnebibliotekar Kirsten Opdan dukke opp og ha en eventyrstund for deltakerne , et sted på veien. Det blir ikke bare historier om blåbær, men kanskje noen andre bær og vekster også.

Solrun Dahl Pettersen og Sigrun Tara Øverland blir med som turledere. Turen, som starter fra Skibua, varer ca tre timer inkludert små og store pauser, og passer for alle barn som kan gå selv eller som bæres i bæremeis.

Arrangører er Kulturfabrikken Sortland og «Barnas turlag» i Vesterålen turlag.