Hagefest for godt voksne

Frivillige stiller stadig opp med ulike arrangement ved Lamarktunet på Sortland. Forleden ble det arrangert hagefest, der omkring 90 personer deltok. Aktiviteter, god mat og fin musikk er elementene her.

Hagefest

Til tross for at sola uteble og temperaturen ikke var særlig sommerlig, så deltok svært mange i hagefesten, utendørs ved Lamarktunet (foto; Frivilligsentralen Sortland). Mange gode hjelpere var i sving «i komiteen».

Mandag ble årets hagefest på Lamarktunet avviklet. På tross av tåke og litt sur vind, deltok rundt 90 personer på arrangementet. Beboere ved Lamarktunet, ansatte, frivillige, pårørende og andre gjester samlet seg ute i hagen. Her ble det servert kaffe og vafler, samt rømmegrøt og spekemat på nybakt flatbrød.

Ordfører Tove Mette Bjørkmo åpnet festen, med noen velvalgte ord. Tor Furre deltok med trekkspill, slik at de sprekeste kunne ta seg en svingom. Seniordanserne samt frivillige fra Tirsdagstreffet stilte ellers opp til ulike gjøremål. Asbjørn Høgden og Mattis Mathisen fra historielaget bar bord og stoler, mens Sten Abrahamsen var bålansvarlig,

Georg og Arne Ellingsen kom med 2 store kopplam, som fikk en egen liten innhegning på plenen. Her ble det også vist frem ekte torv, som var fremstilt på gammelmåten.

Mat er alltid viktig på slike sammenkomster. Det var det også denne gang. Elin Ottesen bakte flatbrød på direkten under arrangementet. Jørunn som hadde bakt 200 krumkakeskåler, som hun fylte med multebærkrem. Dette ble servert innendørs i kafeen før arrangementet ble avsluttet.

Hagefesten

Dette bildet er tatt av Liv Reinsnes Moen, som viser at man kanskje ikke trenger å dra så langt for å lage til fest. Ute på plenen ved Lamarktunet ble det flott stemning.

«Mandagskaffen» har vært arrangert flere ganger i regi av frivillige, men ble avsluttet 15. august. Da har det vært kaffe og vafler på formiddagen, pluss sang og musikk, i kafeen på Lamarktunet. Denne mandagen var det altså tatt litt ekstra i, med utendørs hagefest. Frivilligsentralen og de mange frivillige –  de fleste selv i godt voksen alder – stiller opp regelmessig opp og tar hånd om en rekke oppgaver. Det er på denne måten det er mulig å gjennomføre, med kostnader som er overkommelige.

Frivilligsentralen på Sortland ledes av Unni Glad, som har sitt kontor i Kulturfabrikken. Om noen ønsker å melde seg til tjeneste for ulike oppgaver, er det bare å ta kontakt. Også i de andre Vesteråls-kommunene er det tilsvarende frivilligbaser, som er organisert under kommunens ledelse.