Fant våpen hos «gjeng»

Reaksjonene har vært skarpe i sosiale media etter at «621-gjengen» kom i fokus. Voldsvideoer er spredt og politiet har tatt beslag i våpen hjemme hos en av mennene i gruppa.

Bildet viser to klipp fra voldsvideoer som er spredt nylig, angivelig med «621-gjengen» i aksjon (skjermklipp).

Onsdag stoppet politiet en bil i Sortland og gjorde deretter ransaking i boligen til bileieren. Nå opplyser politiet at man har tatt beslag i 6 luftvåpen og et replikavåpen (plombert våpen).

Vesterålnytt og de andre lokale avisene har nylig skrevet flere artikler om vold og rus i Sortland og Øksnes, som nylig er blitt fokusert omkring en gruppe unge menn som har samlet seg om symbolet «621».

På sosiale media har flere videoer blitt spredt i det siste, der det gjengis voldsepisoder som medlemmer av denne gruppen har deltatt i. Her er også navn og bilde av flere blitt lagt ut.

Reaksjonene er skarpe og flere mener det er ganske utrolig at miljøet lokalt i Vesterålen er blitt såpass dårlig at en slik gjeng vokser frem.

Bildet over i denne saken inneholder to klipp fra slike videoer. Begge videoene er delt offentlig i en rekke versjoner.

Den ene viser en ung mann som tilsynelatende uprovosert slår en annen med knyttet hånd direkte i ansiktet, mens offeret har begge sine hender plassert i jakkelommene.

Den andre viser to unge menn slå og sparker en person gjentatte ganger, mens han ligger på fortauet utenfor Kulturfabrikken på Sortland.

To av «medlemmene» i «621-gruppa» lot seg forleden intervjue av Bladet Vesterålen og kommenterte at de følte seg urettmessig uthengt av politiet. De hadde selv mottatt trusler etter dette.

– Vi henger i lag, spiser, går turer – helt vanlige ting, hevder medlemmene overfor Bladet Vesterålen.

Likevel innrømmer man at flere av deltakerne i gruppa er dømt for mindre lovbrudd, som blant annet har med narkotika å gjøre.

Forklaringen på at to fra «gjengen» banket opp en person utenfor Kulturfabrikken, er at vedkommende angivelig hadde solgt stoff til barn på 13-14 år.

Nå mener man politiet trakasserer dem. Tre av «gjengen» bor i samme hus og er blitt bøtelagt.

-Da kommer politiet fullt uniformert, og parkerer hos naboen så de må gå langt til døra. De har kommet på natta med sirener og blålys, og vekker hele nabolaget, sier de to.

På sosiale medier er det liten sympati å hente for «621-gjengen». Kommentarene er ganske krasse og det er åpenbart at disse unge mennene nå ikke er de mest populær i Vesterålen.