Brannstasjon i april

Den nye brannstasjonen på Myre vil være klar til bruk i løpet av april måned, etter at det har vært en del forsinkelser med prosjektet. Nå håper kommunen å få nøklene den 3. april.

Utvendig ser brannstasjonen ganske ferdig ut, med beliggenhet ganske sentralt på Myre, et «steinkast» unna de store bedriftene i Myre havn og sentrum.

Prosjektet med ny brannstasjon på Myre har vært gjennom flere faser, men nå ser man mållinjen ganske nær. I løpet av april kan trolig det frivillige brannkorpset i Øksnes ta i bruk splitter nye lokaler og en helt ny hverdag for tjenesten.

Kostnaden for prosjektet er 32,5 millioner kroner inklusive moms og dette ser ut til å holde. Tidsmessig har ikke entreprenøren klart å innfri løftene, ettersom det er blitt flere forskyvninger av fristene. Først var det satt overlevering 1. februar, som deretter ble flyttet til 20. mars. Nå er altså datoen 3. april.

Kommunen har truet Myre Trelast AS med døgnmulkt, ettersom man mener at det er entreprenøren som har skyld i forsinkelsen. Firmaet har i brev til kommunen avvist dette, og påpekt av kravene til bygget er blitt endret en hel rekke ganger fra kommunens side.

Ifølge listen til teknisk etat har Myre Trelast sendt inn hele 39 endringsmeldinger på byggesaken, etter at det er blitt ulike justeringer på deler av prosjektet. Entreprenøren påpeker at alle slike endringer i planene medfører merarbeid og en viss forsinkelse.

– Ja, byggherren har bedt om en liten utsettelse på overrekkelsen, da de ikke er helt ferdige med å testkjøre de ulike anleggene i bygget opp mot hverandre. Selve bygget er mer eller mindre hundre prosent ferdig, men det er blant annet varme- og ventilasjonsanleggene som nå testkjøres før endelig overrekkelse.

Det er slike ting man støter på når man nærmer seg enden på et så stort byggeprosjekt, sier Bengt Stian Nilsen i Øksnes kommune som en kommentar til nettavisen VOL. Bygget skal leveres «nøkkelklart» til kommunen, og derfor må alle detaljer nå være på plass før overtakelsen.