Bollene snart i boks

Fiskebollene fra Vesterålen har vært utsolgt siden jul, men nå er produksjonen kommet i gang igjen og nye boller skal være ute i butikkene over hele landet i løpet av en ukes tid.

Produksjonen er kommet i gang i den nye fabrikken til Vesteraalens, og nå pakkes det fiskeboller for harde livet (foto: Vesteraalens).

Forsinkelse med den nye fabrikken i Sortland havn har gjort at Vesteraalens AS har hatt stans i produksjonen i flere måneder, og det har medført at Norge er helt rensket for fiskeboller fra Sortland.

– I fjor vinter produserte vi opp 800.000 ekstra bokser med fiskeboller, slik at vi kunne forsyne markedet fra mai til desember. Etter det skulle produksjon være oppe å gå igjen, forteller direktør Viktor Johnsen i Vesteraalens AS til NRK.

Lageret med fiskeboller holdt da også til desember, men så var det stopp. Tomme butikkhyller over hele landet ble resultatet og mange har etterlyst det kjente og kjære produktet.

– Vi har nå etablert en ny fabrikk og flyttet den gamle fabrikken inn i den nye. På grunn av denne prosessen har alle kjedene som selger våre produkter gått tom, sier direktør Johnsen.

En gang i løpet av neste uke skal imidlertid  de grønne hermetikkboksene stå på plass i butikkhyllene igjen. – Nå har produksjonen startet igjen, og produktet er nok tilbake i butikker i hele landet en gang i neste uke, forteller Viktor Johnsen.

– Vi mottar e-post, brev og telefoner daglig fra folk som spør etter fiskebollene våre. Noen sier til og med at det blir hungersnød i Troms dersom ikke produktet snart er tilbake, sier Johnsen lattermildt til NRK.

Fiskebollene står for 50 prosent av omsetningen i Vesteraalens. – Det er ingen krise for selskapet, men vi hadde ønsket at vi kunne levere til kjedene etter planen, sier Johnsen.