Bølgehøyde 9 meter

Et lavtrykk feier straks inn over Vesterålen og Lofoten, som kan gi kraftige vindkast og bølgehøyde på Vesterålsbankene opptil 9 meter. Vinden kan komme opp i liten storm på utsatte steder.

Bølgehøyden på Vesterålsbankene kan torsdag og fredag komme opp i 9 meter, med liten storm og kraftige vindkast (arkivfoto).

Meteorologisk Institutt varsler for Nordland at det fra torsdag morgen ventes vestlig liten storm 22 m/s, med fare for vindkast på 30-35 m/s. Torsdag kveld dreier vinden nordvest og minker, men i Vesterålen kan det bli rufsete også fredag.

Uværet treffer land omkring Bodø i første omgang, men senere vil det også merkes godt  i Vesterålen og Lofoten. Foreløpig er det varslet stiv til sterk kuling for ytre strøk i Vesterålen, som i Bø og på Andøya.

Indre strøk av regionen, som ved Sortland, blir det trolig litt vind og regn, men ikke mer enn liten kuling. Her er det fredag som skal ha det mest rufsete været, meldes det.

Lenger sør i fylket, fra Salten til Helgeland, er det ventet store mengder regn og nedbør både torsdag og fredag. Her blir det også kraftig vind.

Regnet har allerede onsdag kommet til Vesterålen og nedbøren her vil øke i intensitet utover kvelden og natta. Også torsdag blir det mye regn i Vesterålen, selv om det neppe blir ekstreme mengder.

Meteorologene advarer folk om å dra ut i småbåter. Det vil bli høye bølger og sjøen begynner trolig å rulle. Da kommer også sjørokket, slik at man kan minske synsvidden fra små farkoster.

På land bør man sikre løse gjenstander og unngå unødvendig ferdsel på utsatte steder. Trafikken kan bli hindret og fergene kan bli innstilt. På fjelloverganger kan det bli snøfokk og kanskje stengte veier, meldes det.