Bare sol og opphold hele uka

Langtidsvarselet for denne uka og kommende helg er virkelig oppløftende. Sol og opphold 8 dager til ende, om vi skal tro meldingen fra Yr.

VæriSortland

Lettskyet og sol hele uka, med 7 varmegrader (foto Elin Norum).

Våren kom egentlig litt tidlig til Vesterålen i år, selv om det kom et snøfall rett før påske. Mange steder er det nå helt bart på markene i lavlandet. Vårfornemmelsen har virkelig kommet til Sortland og Vesterålen.

Langtidsvarselet fra meterologene i Yr forteller om lettskyet, sol og svak vind kommende 8 dager. Torsdag morgen skal det bli overskyet, men det letter utpå ettermiddagen. Uansett skal vi unngå nedbør. Vinden vil variere fra 1-3 meter pr sekund og det er jo nesten vindstille. Retningen vil være nesten 360 grader, da det starter fra sør-sørøst, svinger til nord på onsdag og til sør på fredag.

Temperaturen siste 30 døgn på Sortland har variert fra minus 8 til pluss 9. Kommende uke vil det være ned mot 2 grader på natta, mens vi på dagtid kan komme opp mot 8. Sola står nå opp allerede ti på seks om morgenen, altså 05.50, og den går ikke ned før etter åtte (20.15). 14 timer sol er virkelig etterlengtet, etter mørketida vi hadde før jul helt uten sol.