Alpinbakken klar før jul

Sortland Alpinklubb er nå i gang med fornyelse av skitrekket i Ånstadblåheia. Vel 2,2 millioner er samlet inn og flere firma vil bidra med sponset arbeid for å klargjøre anlegget til sesongstart.

Vindmølle-utbygger Fortum As har bidratt med en million og Henriksen Maskinstasjon As jobber nå gratis i bakken for å klargjøre anlegget til kommende sesong (innfelt foto: Sortland Alpinklubb).

-Sortland Alpinklubb har siden den fatale ulykka i februar i år jobbet hardt for å få finansiering av ny drivstasjon til vårt eksisterende hovedskitrekk på plass. Det har vært en tidkrevende og tøff prosess for klubben. I løpet av sommeren har vi klart å få inn rundt 2,2 millioner kroner, forteller leder i Alpinklubben, Marita Svartsund, på klubbens hjemmeside.

Vindenergi-utbygger Fortum støtter Sortland Alpinklubb med 1 million kroner. Dette er et «samfunnsbidrag» utbyggeren har forpliktet seg til i en avtale med Sortland kommune. I tillegg til årets million, skal Fortum hvert år fremover bidra med en halv million til ulike kulturformål lokalt.

Arbeidet med graving til ny drivstasjon er nå i gang. Henriksen Maskinstasjon sponser dette med maskiner og folk som gjør jobben. Da man forleden startet opp var det sludd og snø i lufta, og det er kanskje litt ufyselig vær for arbeiderne, men et varsel om at kommende sesong for alpinistene er like om hjørnet.

-Drivstasjonen som skal monteres er av en helt annen type enn den som stod i anlegget tidligere. Med de oppgraderinger som tidligere er gjort i anlegget vil derfor Ånstadblåheia Alpinsenter oppleves som betydelig oppgradert og modernisert fra sesongstart 2018/19, forteller Marita Svartsund.

Med den nye drivenheten vil man blant annet kunne senke hastigheten ved påstigning om det er behov. I tillegg til ny drivstasjon og barneskitrekk kommer det også en ny løsning for å kjøpe heiskort. Klubben mener at dette vil gjøre opplevelsen av anlegget mye bedre for gjestene.

-Det ligger an til at ny drivstasjon skal være montert, installert og testet i løpet av november. Flere firma skal inn å gjøre arbeid for klubben i forbindelse med dette arbeidet. Sortland Alpinklubb er veldig takknemlig for arbeidet som nå utføres av Viggo Henriksen og Henriksen Maskinstasjon, sier Svartsund.

Planarbeidet med barneskitrekket kom i gang allerede i april og en arbeidsgruppe bestående av leder Esben Lidal, Jarl Solheim, Christian Nordheim, Knut Håvard Olsen og Kjersti Skog har hatt ansvar for å få dette prosjektet i havn innen sesongstart.

Klubben valgte i april også en egen arbeidsgruppe bestående av Tor-Simen Seildal, Øyvind Lehn, Katrine Nørve og Hans-Jørgen Jørgensen. Denne gruppa har hatt ansvar for prosjektet «ny drivstasjon» og har jobbet mye gjennom vår og sommer for å skaffe riktig enhet til skitrekket. Det er firmaet Skiheisservice AS som skal utføre arbeid i både barneskitrekk og hovedskitrekket.