8 vil bli rådmann

Flere spennende kandidater har meldt seg for å bli ny rådmann i Øksnes. En har kanskje litt ekstra spennende fortid, mens dagens «rådkvinne» gjerne vil bli sittende videre.

Ordfører Karianne Bråthen i Øksnes trenger gode råd, og skal nå ha på plass en ny rådmann for de kommende 6 år. Rådmannen er den øverste blant de ansatte, mens ordføreren er den øverste politiske leder (fotomontasje/arkiv VNY).

For tiden er det Elise Gustavsen (43) som fungerer i stillingen som rådmann i Øksnes. Hun vil gjerne fortsette og har derfor søkt på stillingen igjen for en periode på 6 år. Hun stiller trolig sterkt blant søkerne, men har fått flere sterke utfordrere.

Den søkeren som kanskje er «litt for spennende» for Øksnes er tidligere rådmann Lars-Erik Moxness (63) fra Tydal. Ifølge «Adressa» fikk han sparken som rådmann i Tydal kommune rett før jul 2015. To år tidligere «ble det enighet» mellom Namdalseid kommune og samme Moxness om en meget kort oppsigelsetid, da han sluttet i den jobben. Om Øksnes tar sjansen på en litt «spennende» kandidat, er kanskje litt usikkert, etter uroen som var i fjor.

En sterk kandidat, som også er i samme alder som Elise Gustavsen, er Hilde Elisabeth Grønaas (48) fra Lyngseidet i Troms. Hun har vært økonomisjef og er nå assisterende rådmann i Lyngen kommune. Hun har tidligere jobbet litt i Troms fylkeskommune og med skatteoppkreving i Kåfjord.

Samme alder har også bøfjerdingen Odd-Børge Pedersen (48). Han har tidligere vært næringssjef i Hammerfest kommune, men sluttet i den jobben for 2,5 år siden for å gå inn i det private næringslivet. Nå vil han altså tilbake til offentlig sektor, og mener rådmannsjobben på Myre kan passe.

To andre søkere er Eva Larsen (52) fra Harstad og Laurits Thomas Rasmussen (36) fra Viborg i Danmark. Rasmussen har bakgrunn som forfatter og bibliotekar i Frøya kommune. Eva Larsen er HR-leder i Hamarøy kommune og har studert økonomi og ledelse ved UiT. Hun har tidligere søkt rådmannsjobb i Hamarøy, da hun har hatt bosted Skutvik.

I tillegg kommer en kvinne på 61 år og en mann på 63 år. Disse to sistnevnte har bedt om at navnene deres ikke blir offentliggjort.

Fredag møtes et ansettelsesutvalg, ledet av ordfører Bråthen, for se på søkerne og avgjøre hvem man skal gå videre med. Firmaet Bedriftskompetanse har vært inne som rådgiver for Øksnes kommune i denne prosessen, og her vil man nok komme med visse anbefalinger.

Tidligere rådmann, Just Hjalmar Johansen, gikk av i fjor, selv om det var 2,5 år igjen av åremålet på 6 år. Det hadde da vært en del uro på rådhuset og han fikk 1,5 millioner i etterlønn. Kommunalsjef for helse og sosial i Øksnes, Elise Gustavsen, har siden fungert i stillingen som rådmann. Om hun ikke blir tilbudt rådmannsjobben fast, fortsetter hun trolig som kommunalsjef.