21 korona i Lofoten

Fredag fikk 4.000 personer i Lofoten ordre om karantene, mens man sporet koronasmitte. Dette er opphevet, men fortsatt blir nye positive prøver avdekket. 21 har fått påvist smitte i Lofoten.

Etter en rolig sommer er det nå påvist nær 30 smittede i Lofoten og Vesterålen (illustrasjonsfoto).

Det var Vest-Lofoten videregående skole, Ballstad skole, Leknes skole, Ramberg skole og Arken barnehage som måtte holde stengt fredag 21. august. Mange familier var dermed i frivillig karantene.

I den siste bølgen av smitte i Vest-Lofoten er det totalt registrert 21 smitta. Moskenes hadde søndag 3, mens Vestvågøy hadde 18 bekreftede med korona. Ingen av dem er eller har vært innlagt på sykehus.

Lofoten har dermed langt flere smittede enn Vesterålen. Lørdag ble det bekreftet et nytt smittetilfelle i Andøy og dermed har kommunen nå 5 personer med påvist korona-smitte.

Bø kommune varslet om en positiv test, men den viste seg å være uriktig, da kontrolltesten ble negativ. Dermed er det så langt ikke påvist noen smittede i Bø.

Øksnes har hatt 2 tilfeller, og begge personene skal være kommet fra utlandet med bil til Øksnes. Både kommunen og næringslivet har tatt tak for å teste folk som kan være smittet.

Status søndag er ellers at Sortland har 7 registrert smittet totalt, hvorav en siste to uker. Hadsel har 6 smittede, men ingen etter ferien.

Hadsel har testet mange av sine innbyggere. Siden utbruddet av korona har 434 hadselværinger tatt test, og bare denne siste uka ble over 130 personer testet. Ingen av prøvene her ble meldt positive.

Det er altså i Lofoten man nå ikke har helt kontroll, ettersom Vestvågøy har 3 linjer med smittede og kanskje noen utenom dette. Lørdag ble det testet 66 personer og søndag var det testet 56 personer ved middagstider.

Søndag fikk altså Vestvågøy et nytt smittetilfelle og søndag ettermiddag ble det meldt at ytterligere to prøver er positive. En av disse er kjent nærkontakt med andre smittedet, men det jobbes med smittesporing for alle, opplyser kommunen.