Utrolig lånerente

Øksnes kommune har tatt opp lån i Kommunalbanken på 24 millioner kroner. Lånerenten her er ganske utrolig lav, med kun 1,65% nominell rente. Den effektive renten er nesten like lav, så her har kommunen virkelig fått gode vilkår.

Lånet er tatt opp for å styrke likviditeten til Øksnes kommune. I første omgang skal kommunen ha disse 24 millionene bare ett år, slik at hele beløpet betales tilbake den 2. juli 2018.

Øksnes kommune har heller ikke fått noe gebyr på lånet, da denne posten i tilsagnet er satt til kroner null. Normalt koster det noen tusenlapper å etablere et lån i banken, men her lar altså Kommunalbanken øksnesværingene slippe.

Ordfører Karianne Bråthen har nå signert lånedokumentet og sendt dette inn til Kommunalbanken. Hun kan dermed notere at kommunen bedrer likviditeten betydelig, og til en svært gunstig rente og med hyggelige vilkår.

Norges Bank holder styringsrenten fortsatt svært lavt, slik at norske banker kan låne penger i statsbanken til bare en halv prosents rente. Kommunalbanken legger på en prosent, for å dekke sine egne kostnader, før man altså igjen låner videre ut til Øksnes kommune.