Sparer på kontorer

Sparebank1 Nord-Norge skal kutte 100 årsverk og legge ned 16 filialer fra årsskiftet. Det betyr også at 3 av de 4 kontorene i Vesterålen forsvinner, men ingen bli oppsagt.

Når kontorene på Stokmarknes, Andenes og Myre blir lagt ned, vil kontoret på Sortland være det eneste i Vesterålen. Det vil forøvrig være kontorer i Svolvær, på Leknes og i Harstad.

Sparebank 1 Nord-Norge har i dag totalt 600 ansatte, og dermed skal en av seks stillinger bort. De avdelingene som driver med eiendomsmegling og forsikring skal fortsette som før.

Sparebank 1 Nord-Norge leverer store overskudd, men konsernsjef Liv Ulriksen mener like vel det er viktig at kostnadene kuttes.

– Den eneste måten vi kan fortsette å være et sterkt og uavhengig finanskonsern, med hovedkontor i Nord-Norge, er gjennom å levere gode resultater. Da må vi ta grep i tide, og det er det vi gjør nå.

I fremtiden må vi investere enda tyngre i digitale løsninger, og man kan i så måte hevde at vi nå vrir kostnadene fra det fysiske til det digitale, sier Ulriksen i en pressemelding.