Dag Fjærvoll død

Tidligere statsråd og mangeårig ordfører i Hadsel, Dag Jostein Fjærvoll, er død. Fjærvoll var født 20. januar 1947 og ble 74 år gammel.

Han var kommunens siste ordfører fra KrF, i perioden 1979-1985. Han satt på Stortinget i tolv år og var også forsvarsminister og samferdselsminister.

-Det er med sorg vi mottar budskapet om tidligere ordfører Dag Jostein Fjærvolls bortgang, skriver dagens ordfører i Hadsel, Lena Arntzen, på kommunens hjemmeside.

-Selv om jeg ikke kjente ham personlig, har jeg forstått at han var en person som ble lyttet til og som hele livet hadde et sterkt engasjement for Hadsel, Vesterålen og landsdelen.

Han lærte nok tidlig hva politikk var ettersom hans far, Edmund Fjærvoll, også var aktiv i lokalpolitikken og stortingsrepresentant.

Etter endt utdanning, begynte Dag Jostein Fjærvoll som lærer på Melbu skole hvor han senere ble rektor. Han ble medlem av Hadsel kommunestyre fra 1974 og det ble starten på en lang politisk karriere.

Han har en svært imponerende politisk CV som ordfører i seks år, stortingspolitiker i tolv år, og han har vært statsråd i både Forsvarsdepartementet og Samferdselsdepartementet.

I 1986 var han delegat i FNs generalforsamling, og han var varamedlem til NATOS parlamentariske forsamling og til Stortingets delegasjon i forbindelse med Europaparlamentet. Det er med andre ord en mann som har betydd mye for Hadsel, landsdelen og Norge som nå har gått bort.

Tankene våre går til den nærmeste familien, og vi lyser fred over Dag Jostein Fjærvolls minne, skriver Lena Arntzen.