Blir med i TV-program

Hadselværingen Marius Holst (38) fra Stokmarknes er en av deltakerne i høstens utgave av programmet «71 grader nord» som sendes på TV Norge. Han er en av 12 deltakere som skal møte en rekke utfordringer på vegen gjennom Norge, med Nordkapp som mål.

Den tidligere alpinisten Tom Stiansen er også denne gang programleder for «71 grader nord», som har vært en av suksessene til TV Norge helt siden 1999. Her har både kjendiser og mer vanlige nordmenn fått stille til start, og møtt svært forskjellige oppgaver på turen nordover.

Litt av suksessen til programmet er flotte naturbilder. Lofoten og Vesterålen har også vært besøkt flere ganger, og både hav og fjell her har gitt deltakerne utfordringer og seerne fine motiv på tv-skjermene.

Holst jobber til daglig som  kjøkkenassistent og kokk ved Nordlandssykehuset på Stokmarknes og var en av 3.000 søkere til programmet. Han hadde egentlig som mål å gå ned noen kilo og komme i bedre form. Deltakerne i «71 grader nord» må ofte opp på høye fjelltopper og delta i spektakulær klatring, og da må man også kurere sin egen høydeskrekk.

-Det var ganske tungt, men helt fantastisk og et minne for livet. Jeg fikk gjort ting jeg aldri har trodde jeg skulle fått gjøre, sier Marius Holst til nettavisen VOL. Han er småbarnsfar, med to barn på 3 og 6 år, og hadde dermed noen ekstra utfordringer med å kombinere familielivet med deltakelsen i en slik TV-serie.

Opptakene er ferdige og blir vist utover høsten. Hvor langt Hadsels nye TV-kjendis kom, vil verken han eller TV Norge røpe ennå. Det er litt av spenningen i serien fremover.