Bilbygg til neste år

Vesterålens forhandler av Volvo og Opel skal bygge nytt ved foten av Sortlandbrua. Prosjektet har vært utsatt et par ganger tidligere, men nå signaliserer man byggestart våren 2018.

Reguleringsplanen er ikke helt ferdig og dermed er det en del godkjennelser som fortsatt må på plass før byggingen kan starte. Arkitekten er heller ikke ferdig med alle detaljer.

Det er Bil i Nord AS som nå skal bygge nytt, etter å ha hatt base i Vestmarka gjennom mange år. De gamle lokalene skal selges, ettersom nybygget vil inneholde både verksted og salgslokale.

Nybygget blir på 1.600 kvadratmeter og vil ligge mellom Esso og brua. Dette forteller daglig leder hos Bil i Nord, John Hempel, til Bladet Vesterålen.

Bil i Nord AS har base i Svolvær og eies av Thor Drechsler. Omsetningen i fjor var på 864 millioner kroner og endte med overskudd på 25 millioner. Selskapet har avdelinger flere steder i Nord-Norge.

Innkjøringen til nybygget på Sortland vil bli gjennom samme vegkryss som Esso bruker i dag. Her kommer også innkjøringen til nye Kiwi, slik at trafikken vil øke betydelig i fremtiden.

Statens Vegvesen har derfor krevd at utbyggerne her også bekoster en skikkelig oppgradering av vegkrysset, slik at trafikken vil flyte sikkert og greit i alle retninger. Denne planen er heller ikke endelig vedtatt.