Ville redde ørepropper

En mann i 20-årene måtte berges ned av fjellet i Lofoten med Sea King, ikke mindre enn to ganger. Siste turen skjedde fordi mannen ville redde sine gjenglemte ørepropper.

Sea King er helikopteret som brukes i redningsoppdrag på sjøen og i fjellheimen. Turister på fjelltur i Lofoten må stadig hentes ned (foto: Forsvaret).

En mannlig turgåer i 20-årene har blitt hentet ned ikke én, men to ganger i løpet av to dager og attpåtil fra det samme fjellet, forteller NRK. Hovedredningssentralen Nord-Norge bekrefter også at de rykket ut på to oppdrag til det samme fjellet i løpet av de to siste døgnene. Redningsleder Bård Mortensen sier at det er et jevnt sig av slike hendelser på sommeren.

Turgåeren skal først ha fått problemer da han vrikket ankelen på tur opp på vei opp fjellet Narvtinden på Andopen i Flakstad kommune onsdag kveld. Han ble hentet ned med Sea King helikopter etter at en bekjent av mannen skal ha kontaktet nødetatene.

Natt til fredag skal han ha lagt ut på den samme turen, og igjen fått behov for bistand. Denne gangen skal han ifølge politiet ha vært i ens ærend for å hente noen gjenglemte ørepropper da han skal ha blitt overrasket av tåke i fjellet.

– Han tok selv kontakt med politiet og ba om bistand til å komme seg ned. Han ble til slutt hentet ned av et Sea King helikopter i et svært bratt område, sier oppdragsleder Cicilie Knutsen i Nordland politidistrikt til NRK.

Bare i løpet av natten har politiet mottatt fem meldinger om personer som har behov for bistand i fjellene i Nordland.

– Oppfordringa er å sjekke terrenget og værmeldinga, sier Knutsen i politiet.