Vil ha 12 m høyt bilskilt

Toyota Nordvik bygger nytt ved foten av Sortlandsbrua og her har man fått godkjent logo på flere sider av bygget. Nå søkes det også om å få sette opp et 12 meter høyt reklameskilt i tillegg.

toyota-skilt

Slik har Toyota Nordvik selv sett for seg skiltets plassering ved Sortlandsbrua. Om man får dette godkjent, vil vegfarende neppe være i tvil om hvilket bilmerke som holder til her. 12 meter høyt og nær 4 meter bredt.

Nybygget som er i ferd med å reise seg ved Toyota Nordvik på Sortland vil få logomerker på flere vegger. Nå søker firmaet om å få sette opp et reklameskilt i tillegg, bare 25 meter fra riksvegen. Dette blir 12 meter høyt og 3,8 meter bredt. Toppen vil preges av den umiskjennelige Toyota-logoen i hvitt, sølv og med røde bokstaver.

Dette blir like iøynefallende som skiltene man finner ved stedets bensinstasjoner. Esso og Cirkel-K har høye skilt med lysende reklame for sine drivstoffpriser. Nå tar Toyota dette et skritt lenger og ber om å få lov til å sette opp et slikt skilt med reklame for eget bilmerke.

Saken er nå sendt til Sortland kommune for vurdering. Også nord for nybygget, mot Rema, ønsker man et nytt stort skilt. Ikke like høyt som det ved brua, men her blir det 5,4 meter høyde og 4,4 meter bredde. også dette blir et skilt med logoen til Toyota. Søknaden og skissene er utarbeidet av firmaet Brand Factory, men det er Norconsult som formelt søker kommunen om å sette opp skiltene.

Så spørs det altså hva saksbehandlerne i Sortland kommune mener om dette. Om ikke lenge skal Bilinor as bygge nytt på andre siden av Sortlandsbrua, for sine merker. Dette firmaet forhandler både Volvo og Opel. Om Toyota får sette opp skilt på ene siden av brua, må man regne med at det neste blir 12 meter høye skilt på andre siden for Volvo og Opel.