Vil bygge hagesenter

Woies Blomster ønsker å bygge et nytt hagesenter i Myre sentrum og det planlegges også et nytt veksthus i Alsvåg.

Slik som dette kan det nye hagesenteret på Myre bli seende ut, ifølge arkitekt Anna Einarsen (foto: Anna Einarsen arkitektkontor as).

Om alt går etter planen kan det bli byggestart til våren på et nytt veksthus for Woies Blomster AS i Alsvåg. Da øker man med 160 kvadratmeter, slik at bedriften til sammen får over 1.000 kvadrat med areal for lokalproduserte kvalitetsblomster.

Dette forteller daglig leder hos Wois Blomster, Henning Woie, til Vesterålnytt. -Blomsterbransjen merker priskonkurransen fra dagligvarebutikkene og vi må svare med kvalitet og fagkunnskap, mener Woie.

Dette er bakgrunnen for at bedriften nå vil satse friskt fremover. Planen er å komme i gang med et glassbygg i Storgata på Myre, for å skape et hagesenter.

-Vi planlegger et veksthus på ca 216 kvadrat som tilbygg til det huset i Storgata som allerede har pub og restaurant.

Utbyggingen vil være plassert på området der vi fra før av har et utsalg med blomster, forteller Henning Woie.

Tidligere var salgssesongen for sommerblomster noen uker i juni, men dette har endret seg med årene til å begynne i april og vare til ut i september.

Med det skiftende været man har i Vesterålen er det utfordrende å opprettholde kvaliteten på blomster om de ikke er under tak.

Anna Einarsen arkitektkontor As har laget skissene for Woies, som nå er sendt inn til Øksnes kommune for godkjennelse.

-Med denne utbyggingen vil vi få opp arealet til å møte konkurransen på pris, men viktigst av alt kan vi levere kvalitet og fagkunnskap når man har mulighet til å la produktene stå under optimale forhold i veksthuset, sier Henning Woie.

Blomsterbutikken på Myre vil være lokalisert der den nå er også i framtida, men Woie kommer til å jobbe for å videreutvikle konseptet i Storgata 40 til å bli noe helt unikt i Vesterålen.

Tegningene for utbyggingen er gjort av Anna Einarsen som driver arkitektkontor i Bø. Bygget i Storgata på Myre blir trolig nesten utelukkende i glass, mens vektshuset i Alsvåg blir en mer tradisjonell hall.