Vil bygge badeland

Vesterålen og Lofoten har ikke noe badeland, men nå kan det første anlegget komme i Svolvær. Lokale investorer i byen inviterer kommunen med i prosjektet, som er taksert til 150 millioner.

Slik ser man for seg badeanlegget, med både utendørs og innendørs basseng (foto: Stein Hamre Arkitektkontor).

Sortland planlegger en ny svømmehall, men vil plassere den i Lamarka og legge nivået kun til det som tilsvarer krav for «skolesvømming». Badeland er ikke aktuelt.

Nabokommunen Vågan skal også bygge svømmehall, men her kan det i stedet kommet et stort badeland.

Planene som mandag ble lagt frem for politikerne i Svolvær viser at man kan få begge deler. Altså både basseng for skolesvømming, pluss et tilbud for voksne og turister.

Bak planene er det en lokal investor. Thor Drechsler eier bilkonsernet «Bil i Nord», som har avdeling også på Sortland. Han er også en stor eiendomsinvestor.

– Vi er avhengig av å få til et bra tilbud som også gjelder for turistene som er her. Bassenget i Svolvær må ligge midt i byen, sier Drechsler til Lofotposten.

– Både Harstad og Alta har basseng midt i byen, og det har blitt en suksess, sier investoren.

Slik ser skissen ut av anlegget, der verkstedhallen har fått mye glass i veggene (foto: Stein Hamre Arkitektkontor).

I planene inngår et 25 meters konkurransebasseng og et badebasseng med sklie. Varmtvannsbasseng hører også med, inkludert hevebunn for opplæring og for funksjonshemmede.

Det planlegges også en klatrevegg i anlegget. To arkitekter er hyret inn for å utforme planskissen.

Anlegget vil bli 24 meter høyt og 1.500 kvadratmeter stort. Det skal komme i stedet for en verkstedhall som står på den aktuelle tomta i dag.

– Vi legger opp til et utendørs basseng også, pluss et fint uteområde. Plasseringen er fantastisk ut mot Svinøya, der man kan se Svolværgeita.

Det blir også høyt under taket. Vi kan få inn kafé, spa, e-sport og mye annet, sier Thor Drechsler i sin offentlige presentasjon.

Nå spilles ballen over til politikerne i Vågan. Ifølge innlegg på Facebook så høster planene allerede stor applaus lokalt blant «menigmann».

Hvor mye kommunen må legge på bordet for å delta i prosjektet er ikke kjent. Den endelige og fullstendig prislappen er også litt uklar.

Det antydes en kostnad på 150 millioner kroner, men det kan også bli et høyere beløp, alt etter hvilket nivå man vil lande på.