Vesterålen har håp om 17.mai-sol

Langtidsvarselet fra Yr og de andre meteorologene er ennå litt usikkert når det gjelder 17.mai. Men prognosen gir håp om sol i Vesterålen, med 7-8 varmegrader og lite vind.

17maivær

Fjorårets 17.mai hadde sol og pent vær i nord mens togene gikk, som her fra barnetoget i Sortland. Innfelt prognosen fra YR, som viser solgløtt både 16. og 17.mai i år.

Om bare vel en uke skal Norge igjen feire sin nasjonaldag, og programmet følger tradisjonelle linjer. Mye skjer utendørs og derfor er mange naturlig nok opptatt av været. Skinner solen blir alt så mye lettere å arrangere. Værmeldingen kan være nokså sikker på 3 dagers varsel, mens det blir mer usikkert når man kommer til en ukes prognose. Meteorologene hos Yr mener imidlertid at det er nokså sikkert Vesterålen får mest oppholdsvær på 17.mai, mens temperaturen og sola er litt mer usikker. For Sortland spår man delvis skyet og oppholdsvær, og det betyr gode sjanser for å se sola.

Arrangementene er ikke helt fastlagt ennå, men noen er allerede kjent. På Myre har 8.klasse invitert til familiefest i Øksneshallen, med god underholdning, mat og drikke. På Stokmarknes er det tradisjon med hurtigrutebesøk, og MS Midnatsol åpner da for en kaffe- og kakebuffet mens den ligger til kai.

Kulturfabrikken på Sortland har matiné på ettermiddagen 17.mai. Det er Sortland Musikkforening som er arrangør. Matinéen åpnes av Sortlands ordfører Tove Mette Bjørkmo og det blir besøk av Sigerfjord skole- og amatørkorps under ledelse av Skjalg Bjørstad. Skjalg skal også fremføre noen låter på trekkspill. Dessuten deltar Sortland Barnekor ledet av Mette Dyrnes. og selvfølgelig arrangørkorpset selv, Sortland musikkforening, ledet av Håkon Kristiansen.

Sortland Taekwon-Do Klubb stiller med en egen spennende avdeling under matineen. Konferansier blir Sortland Musikkforenings leder Sølvi Haugstad. Det blir dessuten trekking av noen fine gevinster på inngangsbilletten. Arrangementet vil vare i litt over en time, Musikkforeninga ønsker alle hjertelig velkommen til en hyggelig 17. mai-matiné 2016!