Vestå ble årets ildsjel

Svein Robert Vestå fra Sortland ble kåret til «Årets ildsjel» under Idrettsgallaen på Hamar i kveld. Vestå har vært bredt engasjert med barn og unge i det frivillige idrettsmiljøet lokalt.

Slik kjenner mange Svein Robert Vestå (53), som en sentral del av idrettsmiljøet på Sortland, der volleyball særlig har vært i fokus for ham (skjermdump NRK).

Prisen «Årets ildsjel» deles ut hvert år under Idrettsgallaen på Hamar, som en påskjønnelse for alle de som gjør en ekstra innsats i det frivillige idrettslivet i Norge. Denne gang gikk altså prisen til en vesteråling, etter at Svein Robert Vestå ble nominert fra lokale støttespillere på Sortland.

Vinneren ble kåret gjennom stemmer fra publikum og vurdering fra en utvalgt jury. Hver av disse ble tillagt 50% vekt. I årets jury satt Kjetil André Aamodt (juryleder), Ole Gunnar Solskjær, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Helene Olafsen, Are Strandli, Birgit Skarstein og Marit Roland Udnæs (idrettsstyremedlem).

Han har vært trener i Sortland Volleyballklubb i minst 25 år, og de siste 15 har han også vært leder av klubben. Han er opptatt av å involvere flest mulig i det som skal gjøres i klubben, under mottoet «alle skal med». Uansett om du er liten eller stor, god eller dårlig – eller hvilken bakgrunn du har.

Vestå var i 2002 primus motor bak prosjektet Åpent Hus, der 250-500 personer er innom til ulike aktiviteter hver fredag. Dette prosjektet var en viktig grunn til at Sortland i 2015 ble kåra til årets oppvekstkommune i Nordland.

I tillegg er han involvert i fotballen i Sortland når det trenges, blant annet som trener og lagleder. Han har også frontet gratis halleie for unge i Blåbyhallen, der det nå er blitt politisk flertall for å sponse fri trening for barn opp til 12 år. Han hadde selv ønsket dette opp til og med utgangen av videregående skole (19 år).

Idrettsgallaen er et samarbeid mellom Norges Idrettsforbund og Olympiske Komité, Norsk Tipping, NRK og Norges Fotballforbund.