Varierende værforhold

Stormen lørdag morgen rammet noen deler av Vesterålen hardere enn andre og Bø fikk merke været mest. Moloen ved Steine fikk store skader og et fjøstak ble revet av vinden på Rise.

Brannvesenet i Sortland var ute lørdag formiddag og samlet løse takplater i gatene ved Handelsparken.

Vindkastene var sterke lørdag i bebyggelsen på Sortland, men det ble ikke skader av betydning. Sjøgata omsorgsboliger ligger helt åpent ved sjøen og her rev vinden av noen takplater på utbygg. Også ved den gamle sementfabrikken ble det revet løs deler av bygget. Sortland brannvesen deltok i jobben med å få kontroll på takplatene.

Værst gikk det ut over Bø, der moloen ved Steinsjøen er vasket ut i ca 20 meters lengde. Dette vil trolig koste flere millioner kroner å utbedre og Kystverket må nå ha ekstra bevilgninger for å dekke opp dette. Også en del fiskehesjer ved Steinesjøen er revet av vinden.

Et fjøsbygg hos Stig Gjendahl på Rise fikk også hard medfart av uværet, og her ble taket løftet av. Det er kun materielle skader, så verken dyr eller mennesker er kommet til skade.

Ved Breivik i Hadsel ble en høyspentmast knekt av vinden og flere mindre strømstolper er også brukket. Det betyr at 50-60 husstander har vært uten strøm deler av lørdag, mens Trollfjordkraft har jobbet med å reparere skadene.

Trafikken har vært delvis rammet av stormen, og på Evenes målte man orkan i kastene og måtte kansellere flere fly. Ferger og hurtigbåter har også vært innstilt, mens vinden var på sitt heftigste.

Deler av Lofoten ble også kraftig merket av stormen, og på Leknes oppstod det brann i et industribygg mens det blåste som verst. Bygget brant helt ned, men ingen andre bygg i området ble antent.

På Ballstad i Lofoten ble et gammelt fiskebruk ramponert av vindkulene og et slippoverbygg har fått revet løs en del blikkplater. Det er ikke meldt om personskader i uværet.