Vaksinering startet

Kommunene i Vesterålen har startet vaksinering mot koronavirus. Til sammen er det 145 doser som nå er kommet, og det er utsatte grupper som står først i køen denne gang.

Kommunene i Vesterålen fikk 145 doser vaksine fra Pfizer-BionTech i denne første runden (foto: Andøy kommune, Linn Foyn Therkelsen).

Øksnes startet opp vaksineringen onsdag ved at 99 år gamle Jørga Hansen ved Myreheimen fikk sin dose satt med sprøyte i skulderen. Deretter kunne 19 andre i Øksnes også få et stikk med den nye vaksinen mot covid-19.

Andøy har fått 25 doser og her var det 70 år gamle Svein-Ole Bråten ved Andøya bo- og behandlingssenter på Åse som var første mann ut. Andøy skal få 20 nye doser i neste uke og da blir det beboere ved Kiljordheimen som vaksineres.

Bø fikk bare vaksine til 15 personer i denne runden, og her var det Valborg Olsen og Magna Klausen ved Bøheimen som fikk først. Bø venter å få ytterligere 10 doser vaksine i neste uke.

Sortland startet også vaksinering onsdag og det var beboere ved Lamarktunet og Håløygtunet som var først ut her. Sortland kommune hadde 45 doser til rådighet i denne runden.

Hadsel kommune har fått tildelt 40 doser av koronavaksinen. Det er dermed 145 personer som kan bli vaksinert i første runde i Vesterålen, dersom alle dosene blir gitt nå.

For at vaksineringen skal være mest mulig effektiv, må alle få to doser av denne i løpet av 3 uker. Det er litt usikkert hvor mange doser som kommer til Vesterålen i neste uke.

Det er særlig utsatte grupper som får vaksinen i denne første runden. Eldre, syke og helsepersonell blir vaksinert etter de føringene man har fått fra FHI.

Utvalgte grupper av helsepersonell i både primær og spesialisthelsetjenesten skal prioriteres for vaksinasjon, parallelt med sykehjemsbeboere og de eldste.