To nye smittet

To personer til er søndag bekreftet smittet med korona i Sortland. Dette er nærkontakter til de tidligere smittet i det pågående utbruddet. Til sammen er 7 smittet og 5 er i karantene.

Kommuneoverlege Mette Røkenes i Sortland har kontroll på smitten (arkivfoto: Sortland kommune).

Utbruddet av korona i Sortland etter påske omfatter nå 7 personer, opplyser kommunen i en pressemelding søndag. To nye er bekreftet smittet i dag, i tillegg til de 5 andre.

Ingen nye nærkontakter er påvist søndag og det er dermed heller ingen i ventekarantene nå.

– Symptombildene varierer, opplyser kommuneoverlege Røkenes. Noen asymptomatiske personer og noen har typiske symptomer som feber, hoste, hodepine, uvelhet, mageverk.

– Det er ikke planlagt egne lokale tiltak sett ut fra dagens situasjon, føler at vi har oversikt og jeg er optimistisk på at TISK strategien (testing, isolering, smittesporing og karantene) vil hjelpe oss å kontrollere dette utbruddet.

Vil oppfordre alle innbyggere som har symptomer om å være flinke å ta kontakt og teste seg slik at vi til enhver tid klarer ha en viss oversikt over smittesituasjonen i kommunen vår, sier Mette Røkenes.

Det pågående utbruddet i Sortland skriver seg altså til reisende inn til Sortland 31. mars. Etter testing i påsken ble 4 personer påvist med korona 8. april.

I går ble en av nærkontaktene deres også bekreftet med smitte.

Det er stadfestet fra laboratoriet ved NLSH Bodø at de 4 første positive er smittet av den Sør-Afrikanske mutasjonen.

Utbredelsen av mutasjoner er blitt så omfattende de siste månedene, og dette svaret kom derfor ikke overraskende.