To fra Sortland på topp

Nordland Høyre har faktisk to fra Sortland i toppen av sin valgliste for fylkestinget. I tillegg til Beate Bøe Nilsen på første, er Jim Simonsen Jenssen satt opp på en sikker fjerdeplass.

Dette er toppen av lista for Nordland Høyre: fra venstre Beate Bøe Nilsen, Joakim Sennesvik fra Bodø, Anita Solli fra Rana og Jim Simonsen Jensen, Sortland/Unge Høyre (foto: Nordland Høyre).

Normalt blir de politiske fylkeslistene satt sammen med stor spredning, slik at det maksimalt er en person fra hver kommune. Neste år får imidlertid Sortland to fra Høyre, ettersom Jim Simonsen Jenssen (23) er ført opp på 4.plass som representant for Unge Høyre.

Som ventet ble Beate Bøe Nilsen valgt inn på toppen av lista, og dermed er det hun som skal fronte partiet i den kommende valgkampen. Nilsen har sittet i fylkestinget også før og har dessuten vært fylkesråd for «plan og økonomi» i Nordland.

Beate ble først innvalgt på fylkestinget i Nordland i 1999 og har hatt en sentral posisjon hos Nordland Høyre. Hun har blant annet vært leder av plan og næringskomiteen i Nordland fylkeskommune.

Til daglig er Nilsen markeds- og kommunikasjonsleder i Leonard Nilsen og sønner AS, og hun har derfor sterke røtter både i Andøy og Sortland. Beate Bøe Nilsen er ellers fast representant i Sortland kommunestyre for Høyre.

Også Jim Simonsen Jenssen sitter i Sortland kommunestyre for Høyre og har røtter i sørlige del av Andøy kommune. Han har ledet Nordland Unge Høyre til over 2 år, men har nylig gitt lederklubben videre.

Nordland Høyre har Lena Arntzen fra Hadsel på 23. plass, mens Ann Cathrin Stafseth er på 42. plass på fylkesvalglista.