Ros for 60.000 tak

Alsvåg Plater As har produsert takplater i 40 år og nå har grunnlegger Age Solheim fått hederspris av kolleger i bransjen. Firmaet har så langt levert tak til en middels stor by med 60.000 hus.

Grunnleggeren av Alsvåg Plater As, Age Solheim (midt i bildet), fikk forleden hederspris av kolleger i Norsk stålbransje (foto: Alsvåg Plater As).

Alsvåg Plater AS er stolte over at bedriftens gründer og styreleder Age Solheim (77) i går fikk utdelt Norsk stålbransjes hederspris Stålprofilen. Dette er en hederspris som henger høyt i norsk stålbransje.

Eventyret som Age startet for snart 40 år siden i Alsvåg, får dermed sin fortjente oppmerksomhet fra alle landets kolleger. Age som har vært svært delaktig i bedriftens utvikling i årene som er gått fikk under stålbanketten fortjent heder.

Alsvåg Plater AS er i løpet av disse årene gått fra å være en liten lokal produsent til å bli en kjent merkevare i bygge bransjen og en viktig stemme i norsk stålindustri.

Stålprofilen er den norske stålbyggebransjens hederspris, og deles ut av Norsk Stålforbund og Norsk Forening for Stålkonstruksjoner. Stålprofilen gis til personer som har gjort en spesiell og fremtredende innsats for stålbyggingens utvikling i Norge, på land eller til vanns. Utmerkelsen symboliseres ved et emaljert jakkemerke i sølv og gull, håndlaget ved OPRO i Oslo.

Stålprofilen gikk i år til Age Solheim, Einar Braathu, Bjørn Normann Sandaker og Gunnar Solland. Prisutdelingen foregikk under Stålbanketten, torsdag 1. november, på Grand Hotel i Oslo.

Juryens begrunnelse for at Age Solheim fikk hedersprisen: Age Solheim er en gründer som i 1979 startet Alsvåg Plater AS. Den gang var det kun svenske og finske produsenter av rulleformede taktekker i Norge. Forretningsidéen var å kjøpe hhv galvaniserte og lakkerte råvarer på coil og at profileringen kunne skje lokalt. Skreddersøm og god logistikk er konkurransefortrinnene. Dette innebærer kortere monterings tid og lavere kostnader. Siden oppstarten har Alsvåg Plater produsert nærmere 6 millioner m2 dvs. 60.000 hustak. Age har lagt stor vekt på personlig service, kvalitet og tillitsforhold da fornøyde kunder er selve eksistensgrunnlaget.

Alsvåg Plater As nådde i fjor en omsetning på vel 33 millioner (eks.mva) og fikk et overskudd på 1,2 millioner kroner. Dette er den høyeste omsetningen bedriften har hatt og det har vært et jevnt økende salg de senere år.

I tillegg til Age Roy Solheim selv, så sitter Martin Solheim i styret, sammen med Håvard Hamansen-Wallstad. Dette er også eierne i dag, og i tillegg til disse eier også Ragnhild With-Dahl en andel av bedriften.