Tett i tett på scenen

Ungdommene skal utfolde seg på Kulturfabrikken lørdag. Først er det arrangørkurs og på kvelden blir det gratis forestilling med opptreden av mange spennende lokale «artister».

-Kom til Kulturfabrikken lørdag, oppfordrer (stående fra venstre) Pia Min Ge JohnsenHans Christian AusterslåttKim-Remi Kjesbu, Steinar Pleim Johansen og Rikke Oliva Tiller Høybakk. Foran sitter Viktoria Linea Høybakk.

Arrangementene er på Kulturfabrikken Sortland og det er «Ungdomsfabrikken» som arrangerer. Dette skjer under vignetten «Tett i tett scene», eller som man velger å forkorte det til «tits». Fredag og lørdag kjøres det arrangørkurs, for det som vil ha et nærmere innblikk i regi og kanskje ta styringen kulturelle show.

På kvelden blir det altså et åpent arrangement der det er «fri scene» for de som vil opptre og vise sine egne kunster og ferdigheter. Her er ikke programmet spikret ennå og det vil derfor bli en del overraskelser på hvem som vil opptre.

Et par kortfilmer vil det bli plass til, der den ene er dronefilm. Ellers blir det alt fra sang, musikk, dans, teater, film og dikt.

-Er du ikke her, så går du glipp av det beste ungdommen Vesterålen har og by på, slår de entusiastiske arrangørene fast. -Bedre gratis tilbud finner du ikke, sier Kim-Remi Kjesbu til Vesterålnytt. -Vi starter kl 18.00 og holder på i alle fall halvannen time, sier han.

En av de sentrale i «opplæringen» er Steinar Pleim Johansen, som jobber for Nordland fylke. Han har studert prosjektledelse i kultur ved Nordic Institute of Stage and Studio og studert «Creative Arts Management» ved Westerdals Oslo ACT.

Under lørdagens arrangement i Kulturfabrikken er det imidlertid de lokale ungdommene selv som har styringen og skal stå for underholdningen. Det kan blir spennende.

En uhøytidelig quiz blir det også lagt inn, med fin premie. Denne legges opp som «Kahoot», altså svar via mobil og direkte visning på storskjerm.