Stormen stilner

Utover kvelden vil stormen i Vesterålen stilne og gå over til nordlig liten kuling. Hadselbrua er i ferd med å slippe trafikken over igjen. Stormen medførte flere mindre materielle skader.

En kontainer på villspor i Sortlandsundet medførte at kystvakta måtte i aksjon under stormen onsdag (foto: Kystvakten).

Hadselbrua og Andøybrua ble stengt på grunn av sterk vind fra 14-tiden. Etter kl 17 har Hadselbrua igjen åpnet for manuell dirigering, slik at personbiler slipper over. Større kjøretøy må fortsatt vente litt, skriver Statens vegvesen på nett.

Kystvakten med «sjøbjørner» fra KV Jarl, Heimdal og Harstad har i dag vært å berget en container på drift i Sortlandssundet. Denne er nå sikret på land ved Reno-Vests anlegg i Ramnflauget.

Kontaineren kunne fort blitt en fare for skipstrafikk og annen aktivitet i nærområdet. Den blåste trolig i sjøen fra kaia på Sortland, og fløt straks avgårde i den sterke vinden. Kystvakta hadde en stri jobb med å få buksert kontaineren til land og under kontroll.

Situasjonen ved Andøybrua er ennå kl 18.00 slik at brua er helt stengt, både på grunn av sterk vind og bilberging av en veltet fisketrailer. På grunn av at vogntoget er lastet med fisk blir bergingsjobben ekstra omfattende, opplyser Politiet.

Sjøsprøyten står over brua i vindkastene, som nå er stengt for all trafikk på grunn av den kraftige vinden.

– Det er djevelsk mye vind som er problemet, i tillegg til sludd og snø som ikke akkurat gjør det bedre, opplyser Remi Johansen på operasjonssentralen hos Politiet i Nordland til NRK Nordland.

En mindre fiskebåt skal være sunket i havna på Stø. Deler av taket på et lagerbygg ved Jennestad er blåst av. Det samme med en fjøs i Lofoten. Der skal også en varebil blitt blåst rundt, slik at den skadet en annen bil.

Ferga mellom Melbu og Fiskebøl er fortsatt innstil, og det samme med ferga på Gullesfjorden. Veien til Flesnes er også stengt, ettersom det er fare for snøras.

Værmeldinga for skjærtorsdag i Vesterålen er ganske annerledes enn onsdag. Når stormen gir seg blir det moderat vind fra nord og noen minusgrader. Sola kan også titte frem deler av torsdag.

Minusgradene skal holde seg også fredag, men senere blir det varierende vindretning og temperatur litt over null.