Stenger parkeringen

Parkeringsplassen på Frøskelandsfjellet blir stengt fra 15. mars, men blir åpen i påsken. Årsaken ligger i behov for parkering av maskiner og utstyr til veiarbeidene som pågår nå.

Frøskelandsfjellet er et mye brukt utfartsområde og nå blir parkeringa her stengt midlertidig (foto: Nordland fylke).

Parkeringsplassen er et kjent utgangspunkt for turer både vinter og sommer. Fra mandag 15. mars blir denne midlertidig stengt.

– Vi skjønner godt at folk vil bruke det flotte turområdet, men vi er dessverre nødt til å holde parkeringsplassen stengt ut året. Årsaken er at vi trenger den til maskiner og utstyr i vegarbeidene.

Vi vil samtidig be om at det heller ikke parkeres langs fylkesvegen, sier byggeleder Kjersti Skog i Nordland fylkeskommune.

Parkeringsplassen vil være åpen i påsken 2021.

På strekningen med anleggsarbeid er det nedsatt hastighet, men det gir ikke anledning til å sette fra seg bilen. Her er det store maskiner langs og på vegen, og det kan være aktiviteter som graving, boring og sprengning.

– Vis hensyn til arbeidene på stedet, sett ned farten, men kjør videre. Det er heldigvis mange flotte turområder i Vesterålen, og så nå håper vi at folk kan finne andre steder med trygge parkeringsmuligheter.

Litt lenger sør er det et annet område som brukes i forbindelse med anleggsaktiviteten.

– Vi har bygget dette for Øksnes kommune som en fremtidig parkeringsplass. Dette er et stort område som vil bli åpnet når anleggsarbeidene er avsluttet. Dermed vil det bli enda bedre parkeringsforhold neste år, sier Skog.