Steinbra jobbing

Sigerfjords Linn Elise Rølvåg er i finalen for «Anno» på NRK etter at hun vant kveldens konkurranse i steinhogging. I en jevn kamp var det hun som klarte å tilpasse kleberstein best.

Vesterålingen Linn Elise Rølvåg viste tydelig glede over å være i finalen for «Anno 1537», etter å ha hugget til en kleberstein foran Nidarosdomen med samme redskap som man hadde for 500 år siden (foto: skjermdump NRK).

Kveldens episode av «Anno» inneholdt flere friske deler, der Linn Elise Rølvåg blant annet spilte «Djevelen» selv i teaterstykket om Adam og Eva. Rølvåg fikk spille slangen i paradis, med et nokså flammende kostyme. Dette stykket var en del av mesterstykket til Per Midtstue Jensen. Linn selv har allerede klart to mesterstykker selv.

Nå er man begynt på den avsluttende finaleuken og Linn Elise seiler opp som en av favorittene. Hun er altså med i alle fall til neste onsdag og vinneren blir kåret om en uke, altså neste fredag. Hva de avsluttende konkurransene blir er ennå ikke kjent, men det blir trolig fortsatt en del praktiske oppgaver.

Helikopterpiloten fra Sigerfjord har vist sin styrke på mange felt så langt i «Anno» og gjort en flott figur på tv-skjermen. Hun er blitt veldig populær som en stødig nordlending som behersker mange praktiske evner. I kveldens episode fikk man se at også Per Midtstue Jensen har aner fra nord, men har selv aldri vært nord for Trondheim. Akkurat det fill Linn Elise til å gispe litt oppgitt.

Det ble ingen duell denne gangen, men etterhvert blir det uslaginger slik at det neste fredag bare er to igjen til avsluttende tvekamp. De andre deltakerne vil da også komme tilbake for å overvære selve finalen. Kanskje blir det vesterålingen Linn Elise som vinner det hele?