Sortland-rederi konkurs

Rederiet Sea Supply as på Sortland er konkurs. Rederiet har drevet 3 supplybåter i Nordsjøen, men gått med store underskudd de senere år. Krisen i oljebransjen har altså nå rammet Vesterålen også.

supply-sea-ship

Sea Supply as har drevet skipene MS Sea Pilot, MS Sea Sailor og MS Sea Safety i Nordsjøen. Nå har krisen i bransjen satt en stopper for dette og selskapet er slått konkurs (fotomontasje).

Vesterålen tingrett behandlet fredag et krav om oppbud fra selskapet Sea Supply as på Sortland. Dette ble tatt til følge og selskapet ble erklært konkurs. Advokat Frank Steiro er oppnevnt som bostyrer og første skiftesamling er satt til 17. januar 2017. Sea Supply as er et av selskapene i Chriship-gruppen, der Trond Artur Christiansen er daglig leder.

For noen dager siden ble det kjent at Norlense As på Fiskebøl trolig må permittere 20 ansatte, med forklaring i krisen innen norske oljebransje. De siste dagene har store offshorerederi som Havila og Farstad vært ute i meget hardt vær økonomisk sett. Nå er altså Sortland-redeiret Sea Supply as slått konkurs, med sine 3 supplybåter. Dermed har virkningen av «oljebremsen» satt sine tydelige spor i Vesterålen også.

Chriship har drevet rederi og skipsmegling i mange år med stabil omsetning og jevne resultat. Selskapet har blant annet vært godt kjent langs kysten i nord med det gulgrønne frakteskipet Tege. Fra 2006 begynte man å satse i Nordsjøen og dette gikk svært godt de første årene. Omsetningen på dette området var oppe i nær 100 millioner kroner og gav fine resultat.

Verken Chriship as eller Sea Supply AS har levert regnskap for 2015, så det er ikke kjent hva denne konkursen får å si for morselskapet i Chriship-gruppen. Om det får noen innvirkning i det hele tatt. Chriship er et familieeid firma der 6 personer med etternavn Christiansen deler på aksjene.

Det selskapet som nå er slått konkurs er bare deleid av Chriship. Gjennom selskapet Sea Supply Holding as har Chriship kontrollert 52%, så umiddelbart vil ikke dette ha noen betydning for de andre selskapene med kontor i Søndre Frydenlund alle på Sortland. De andre eierne her er fra Rogaland, mens kystvaktsjef Steve Olsen har en bitteliten eierpost på 0,15%.

Sea Supply Holding as hadde en aksjekapital på 25 millioner da det ble stiftet i 2007, og hadde overskudd de 3 første årene på 54 millioner. Deretter snudde markedet og årene etter har underskuddet vokst til 52 millioner. Aksjonærene fikk imidlertid ut sitt innskudd som utbytte på de første årene, og dermed er det neppe de som vil tape på den konkursen som nå kom. Holdingselskapet er ikke slått konkurs i denne omgang.

På Sortland har Sea Supply as ikke hatt egne ansatte, men leid tjenester hos Chriship-gruppen. Man har ellers hyret inn personell til å drive skipene, når disse har hatt oppdrag. Det er trolig Chriship-selskapet Polaris Crew as som har stått for bemanningen på skipene.