Søk etter savnet slutt

Onsdag avsluttet politiet formelt søket etter Truls Johansen, etter nesten 6 uker med intens leting i farvannet mellom Skipnes og Myre. Privat søk vil trolig pågå litt lenger.

Hva skjedde etter at de 4 mennene dro fra Skipnes natt til 15. juni? Mye er fortsatt uklart i denne saken, og den savnede er ennå ikke funnet.

Politiet i Nordland avsluttet onsdag søk under vann etter savnede Truls Henrik Johansen (23), som er antatt omkommet. Søket har pågått i Øksnes siden han forsvant på sjøen den 15. juni, på tur fra Skipnes til Myre sammen med 3 andre menn.

Det er betydelige ressurser som har blitt brukt i søket, deriblant dykkere, likhunder og ulike sensorer for søk under vann, forteller politiet i en pressemelding onsdag. Det er også gjort en betydelig innsats av frivillige mannskaper.

Søket har foregått i et stort geografisk område, mellom Tindsøya, Skogsøya og Myre. Den siste tida har man konsentrert arbeidet i det området hvor likhunder har markert, utenfor Hjellsand. Det er imidlertid ikke gjort noen funn som kan knyttes til den savnede.

-Etter en grundig vurdering avsluttes i dag det aktive søkearbeidet og man går over i en overvåkingsfase. Det vil si at vi vil følge med på land og i havoverflaten, men det det vil ikke foregå letearbeid med den systematikk og intensitet som har vært i de snart seks ukene som har gått.

-Målet og ønsket har hele veien vært at vi skulle finne savnede. Det har vi dessverre ikke klart. Politiet vil gjerne benytte anledningen til å takke alle som har bidratt i søket, for den innsats som hver enkelt har lagt ned i et forsøk på å finne savnede.

Dette sier Per Erik Kalland Hagen, leder for geografisk driftsenhet Lofoten og Vesterålen, Nordland politidistrikt.

Parallelt med søket har politiet jobbet med etterforskning av straffbare forhold. -Saken etterforskes fortsatt med full styrke og siktelsene til de tre som er siktet i saken opprettholdes. Dette sier Steffen Ravnåsen, seksjonsleder for påtale, Lofoten og Vesterålen,  Nordland politidistrikt.